• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
İDEV’den LGS’ye girecek öğrenci ve ailelerine tavsiyeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı açıklamada, öğrencilerin gece uykusuna, sınav günü sabah kahvaltısına dikkat etmesi gerektiğini belirten Karakayalı, manevi olarak öğrencilerin kendilerini iyi hissetmeleri gerektiğini söyledi.

 

Karakayalı, “Bugüne kadar yaptığı çalışmaların emeklerinin boşa gitmeyeceğine inansınlar. Bu hafta içerisinde birkaç deneme çözmeyi tavsiye ediyoruz. Bu denemeleri sınava girecekleri saate göre ayarlamalarını ve o saatte o denemeleri çözsünler ki o saate alışsınlar. Sabah ve gece uykularına dikkat etmeleri gerekiyor bunun için sabah kahvaltısı gece uykusu ders çalışmak kadar dinlenmek de önemlidir. Bu hususta çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Düzenli beslenme ve egzersiz yapma çok faydalı olacaktır. Sağlıklı ve zihinde bir vücutla sınava girmek öğrenciler için faydalıdır.” dedi.

“Psikolojik ve manevi olarak kendilerini iyi hissetmeleri gerekiyor”

Öğrencilerin kendilerini motive etmesi gerektiğini ifade eden Karakayalı, “Güzel ve nezih ortamlarda zaman geçirmelerini ve sosyal etkinlikler yapmalarını ağır olmayan sporları etkinliklerini tavsiye ediyoruz. Öğrenciler ellerinden geleni yapıp çalışmışlarsa sadece yapmaları gereken tevekküldür. Muhakkak insan çalıştığının karşılığını alır. Çocuklarımızda ortaya koyduğu çaba ve gayretin sonuçlarını göreceklerdir. Bununla beraber sınava zinde kalkabilmek için önceden kendini motive etmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Aileler çocuklarıyla vakit geçirmeli”

Ailelere de tavsiyede bulunan Karakayalı, “Ailelerin çocuklarıyla vakit geçirmeleri gerekiyor. Çocukların manevi olarak rahat olabilmeleri, stresten ve kaygıdan uzak olabilmeleri için ailenin o duyguyu çocuklara verebilmesi gerekiyor. Aksi takdirde çocukta kaygı düzeyi yükselirse çocuklar sınavda strese girer ve farklı durumlarla karşılaşabilir. Çok fazla video, film, sinema gibi izlemeler tavsiye etmiyoruz. Çünkü aynı bilgisayar gibi zihinde nasıl yer kaplıyorsa bu gibi izlenmeler beyinde çok fazla yer kaplayacaktır. Önceki bilgilerin üzerine bastırabilir ve bilgiler altta kalabilir. Bu son hafta çok fazla sosyal medyaya girmemelerini tavsiye ediyoruz. Bu gibi etkinliklerden uzak durmaları onların faydalarına olacaktır. Daha az bilgi yüklendiği için zihinleri daha rahat olacaktır. Sınava da daha rahat kafayla girmiş olacaklar aynı zamanda bilgileri unutma meselesiyle karşılaşmayacaklardır.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir