• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Intel CEO'su: Çip krizi birkaç yıl daha sürebilir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EKONOMİ SERVİSİ

Koronavirüs salgını sürecinde hem üretim sıkıntıları hem de elektronik ürünlerde yaşanan talep patlaması nedeniyle çip krizi gündeme geldi. Intel CEO'su Pat Gelsinger, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yarı iletkenlerdeki küresel sıkıntının çözümünün birkaç yıl daha alabileceğini söyledi. Gelsinger, koronavirüs salgını döneminde evden çalışmanın bu alandaki tedarik zincirlerine büyük bir yük getirdiğini belirtti.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE 'ÇİP' KRİZİ

Nisan ayında Washington Post'a konuşan Gelsinger, ABD'deki otomobil fabrikalarındaki eksikliği gidermek için 6 ila 9 ay içerisinde çip üretimine başlamayı planladıklarını açıklamıştı.

NEREDEYSE TÜM ELEKTRONİK CİHAZLARDA KULLANILIYOR

Çip, bir yarı iletken malzeme üzerine yüksek teknoloji kullanılarak elektronik devrelerin basılması olarak tarif ediliyor. Günümüzde elektrikle çalışan hemen hemen bütün cihazlarda çip kullanılıyor. Kredi kartlarında, telefonlarda, ev elektroniğinde, tabletlerde, bilgisayarlarda ve otomobillerde çipler yer alıyor.

BEYAZ EŞYA SEKTÖRÜ DE ÇİP KRİZİYLE KARŞI KARŞIYA

Otomotivde başlayarak elektronik sektörüne sıçrayan küresel çip tedariki sorunu giderek büyürken, Yarı İletken Endüstrisi Derneği (SIA) ile Boston Consulting Group'un raporuna göre, çip talebinin karşılanması için gelecek 10 yılda Ar-Ge ve sermaye harcamalarına yaklaşık 3 trilyon dolarlık yatırım yapılması gerekiyor.

Kaynak: TRT Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir