• DOLAR 32.546
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2433.41
  • ...
Tarsus’ta "Kudüs’ün Rengi" temalı resim sergisi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tarsus Yarenlik Alanında açılan resim sergisinde Gazze'de işlenen vahşet gözler önüne serildi.

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Hikmet Tanış, Filistin ve Gazze’de işlenen insanlık suçlarını ve vahşeti gözler önüne sererek İslam ülkeleri liderlerine büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Gazze’de yaşananlardan dolayı bütün Müslümanların uyanmaları gerektiğini vurgulayan Tanış, “Bütün dünyanın gözleri önünde Gazze’de ve mazlum Kudüs’ümüzde siyonist işgalcilerin elleri ile büyük bir vahşet ve dram uygulanıyor. Bundan dolayı biz oradaki vahşete ve drama farkındalık oluşturmak adına gençlik kollarımızın öncülüğünde böyle bir program düzenlemeyi düşündük. Türkiye’nin her tarafında biz HÜDA PAR olarak elimizden geldiği kadar Gazze ve Kudüs’e sahip çıkmak için elimizden gelen bütün gayreti göstermeye çalışıyoruz. İnşallah bütün dünya Müslümanları bu şekilde uyanırlar ve farkındalık oluşturmak adına daha güze programlar yaparlar.” ifadelerini kullandı.

Kudüs’ün öneminden bahseden Tanış, “Kudüs demek ümmet demektir. Kudüs’ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğüdür. Eğer ki biz ümmet olarak elimizden gelen çaba ve gayreti sarf edersek inşallah Kudüs’ümüz özgür olur, tıpkı Selahaddin Eyyubi ve Abdülhamit Han gibi Kudüs’e sahip çıkarsak bizim ümmetimiz özgürleşir. Bu sayede dünyanın her tarafında bulunan Müslümanlar özgürleşir. Kudüs özgürlüğümüz demektir.” şeklinde konuştu.

Yetkili insanların yapması gereken görevleri söyleyen Tanış, “Bu konuda İslam ümmetinin başında olan yetkililerden isteğimiz sadece kınamakla kalmamayıp bir an önce faaliyete geçmeleri gerekiyor. Kudüs’ün özgürlüğü için ellerinden gelen bütün gayreti göstermeleri gerekiyor. Eğer biz ümmet olarak elimizden gelen gayreti gösterirsek inşallah daha güzel şeyler yapacağız.” dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir