• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
Uzmanlar uyardı: Dev çekirgeleri öldürmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Boyları, antenleriyle birlikte 25 santimetreyi bulan çekirgenin korunması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Satar, şunları söyledi:
"Geçmiş yıllarda bu türün korunması için, yaptığımız uyarılar dikkate alındı. İnsanlar artık bu türü öldürmemeye başladı. Sayıları da arttı. Sayıları artan bu tür, zararlı böcek ve diğer çekirgeleri yiyerek, çiftçiye yarar sağlıyor. Onları korumamız lazım."

"BU TÜRE LÜTFEN ZARAR VERMEYELİM"

​ Çekirgenin, dış görüntüsünün aksine, zararsız bir tür olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Satar, "Çok garipsemeye gerek yok. Bu tür, ülkemizin hemen her tarafında yaygın olan, zararlı böcekleri yiyen türler. Dolayısıyla farkındalık oluşturmak için, bu haberleri gündeme getirmekte fayda var. Kırsal alanda yaşayanlardan şunu istiyoruz, bu türe lütfen zarar vermeyelim. Bunları koruyalım. Ağaçların üzerinde, deve dikenlerinin üstünde bulabilirsiniz. Sayıları arttı. Dolayısıyla ilaç kullanmadan, bunlar zararlı böcekleri yiyeceği için, çiftçiye ve ürettiriciye de fayda sağlıyor. Bunlara sahip çıkalım" diye konuştu.

kaynak: yeni şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir