• DOLAR 32.576
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2433.895
  • ...
HAMAS'tan Batı Şeria'daki Filistinlilere "Öfke Cuma'sı" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinlileri, Batı Şeria'daki şehirlerde gelecek Cumayı "öfke günü" haline getirmeye davet eden HAMAS, kalabalıklar halinde toplanılması, siyonist yerleşimler arasındaki yolların kesilmesi, işgal rejiminin himayesinde kendilerine dayatmada bulunmaya çalışan yerleşimciler karşısında direniş çağrısında bulundu.

HAMAS'tan yapılan basın açıklamasında, "Halkımız yerleşimcilerin saldırganlığına her şekilde karşı çıkacak ve bunun bedelini işgal rejimi ödeyecektir. Batı Şeria'nın şehir ve köylerindeki yerleşimci sürüleri tarafından gerçekleştirilen hain saldırı ve El Aksa Camii'nin basılması, işgal rejiminin itibarını kurtarmak için umutsuz bir girişimdir ve bu saldırganlık halkımızda daha fazla direnişe neden olacaktır." denildi.

Açıklamada, "İşgal altındaki Filistin topraklarını korumak için savaşan Peta, Na'lin, Kafr Kaddoum, Beit Djin, Yatta, Deir Greer ve Deir Estia kasabalarındaki halkımız, yerleşimci çetelerin ve işgal ordusunun saldırganlığı karşısında kan ve şehitler verdi. Halkımız, ulusal kurtuluş, toprakların ve kutsal yerlerin savunulması projesinde yer almaya hazırdır. Yine halkımız, işgal ve yerleşimcilere karşı kapsamlı direnişin etkinleştirilmesi ve saldırganlığı engelleyebilecek ve yerleşimcileri caydırabilecek güçtedir." denildi.

İşgal ordusunun eşlik ettiği siyonist yerleşimciler, işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya sık sık baskın düzenliyor.

Siyonist işgalcilerin Harem-i Şerif'e düzenlediği bu tür baskınlar, bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir