• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.432
  • ...
Meteorolojiden 7 il için sarı kodlu uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karaman dışında İç Anadolu, Karadeniz, Ardahan, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Mersin'in iç kesimleri ve Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, öğle saatlerine kadar Marmara’nın doğusu (Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir’in doğusu, İstanbul’un Anadolu yakası ve boğaz çevresi) ile öğle saatlerinden itibaren Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri (Amasya, Tokat, Bolu, Karabük, Kastamonu, Düzce çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun ve Ordu’nun iç kesimleri), Kayseri, Nevşehir, Niğde, Adana’nın kuzeyi, Mersin’in iç kesimleri, Kahramanmaraş’ın batısı, Antalya’nın kuzeydoğusu, Isparta’nın merkez ve güneyi, Burdur'un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden 'sarı kodlu' uyarı verildi, olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Bölgedeki sağanaklar gün boyu sürecek. Sakarya ve Kocaeli tarafında daha kuvveti olması beklenen yağışlar, yarın da sürecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Marmara Bölgesi'ne ilişkin sarı kodlu bir uyarı yayımlandı.

"Sarı Kodlu" uyarı

Uyarıya göre; bugün Marmara'nın doğusunda (Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir’in doğusu, İstanbul’un Anadolu yakası ve Boğaz çevresi) beklenen kuvvetli yağışlar olumsuzluklara yol açabilir. (İLKHA)  

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir