• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Gençlere ‘düğün yasağı’ sürüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Merakla beklenen normalleşme açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Haziran itibarıyla yeni dönemde uygulanacak tedbirleri açıkladı. Buna göre kademeli normalleşme döneminde düğün salonları belirli şartlarla açıldı. Ancak gençler için ‘düğün yasağı’ sürüyor. Yükselen altın fiyatları gençlerin önündeki en büyük engellerden bir olarak duruyor.

DAVETLİ SAYISI 100 İLE SINIRLANDIRILDI

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgede, nikah törenleri ile nikah merasimi şeklindeki düğünlerin; açık alanlarda belirlenen tüm kurallara eksiksiz riayet edilmesi, masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması, yiyecek-içecek ikramının yapılmaması, kapalı alanlarda ise bu kurallara ilave olarak kişi başı asgari 6 metrekare alan bırakılması, azami 100 davetli ile sınırlandırılması kaydıyla 1 Haziran Salı gününden itibaren yapılabileceği belirtildi.

ALTIN FİYATLARI GENÇLERİ KARA KARA DÜŞÜNDÜRÜYOR

Gram altın, geçen hafta dolar/TL ve küresel altın fiyatlarının aynı anda yükselmesiyle bu haftaya tüm zamanların zirvesine yakın 526 TL civarında başladı. Pazartesi günü dolar/TL’deki gerilemeyle birlikte 520 TL civarına kadar gerileyen gram altın, bugün 521 TL seviyesinde bulunuyor. Düğün yasağı kalkmasına rağmen yükselen altın fiyatları evlenmek isteyen gençleri kara kara düşündürüyor.

PALANDÖKEN: GENÇLERE FAİZSİZ YUVA KURMA KREDİSİ VERİLMELİ

Pandemi nedeniyle işsiz kalan ve evlenmeyi erteleyen çiftlerin mağdur olmaması için faizsiz evlilik kredisi verilmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Koronavirüs nedeniyle işsiz kalan ve evlilik hazırlıklarını düğün masraflarını karşılayamayacakları için bir başka bahara erteleyen çok sayıda genç çiftimiz var. Yuva kurmak isteyen çiftlerin hayallerinin gerçekleşmesi, önlerindeki engellerin kalkması ve ekonominin duran çarklarının dönmesi için yeni evlenecek çiftlere faizsiz, 6 ay geri ödemesiz ve en az 30 bin TL’den başlayan yuva kurma kredisi verilmeli” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir