• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
Diyarbakır Umut Kervanından ihtiyaç sahibi ailenin evini onarmak için yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi'nde yaklaşık 20 yıldır ikamet eden 4 çocuk annesi F.Eryılmaz, eşinden ayrı yaşadığı için evlatlarını tek başına büyütüyor.

 

Yıllardır maddi sıkıntılar içinde yaşayan Eryılmaz ailesinin içler acısı halini gören duyarlı bir hayırsever, ihtiyaç sahibi ailenin daha rahat yaşayabilmesi için terk edilmiş evini onlara verdi.

Aileye tahsis edilen evin eksikliklerinin giderilmesi için harekete geçen Diyarbakır Umut Kervanı, hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

Eryılmaz ailesinin yaşadığı dramı anlatan Diyarbakır Umut Kervanı Sur Temsilcisi İsmail Karakuş "Söz konusu aile, Diyarbakır Umut Kervanına başvuruda bulunarak kira ödeyemediğini ve bu yüzden de ev sahibi tarafından çıkarıldığını söyledi. Bir hayırseverin kendisine ev tahsis ettiğini ama bu evi yapacak imkânı olmadığını dile getirdi. Dul ve 4 çocuk annesi olduğunu belirten ablamızın ihtiyaç durumunu tespit etmek için çalışma başlattık." dedi.

"Hayırseverler bu dramı görsünler ve bu ailemizin rahatça yaşayabilmesi için destek olsunlar"

Yaptıkları tespit çalışmaları neticesinde evin baştan sona tadilata ihtiyacı olduğunu ifade eden Karakuş, hayırseverlere seslenerek "Evde boya-badana, alçı, korkuluk, elektrik ve su tesisatının yanında evde kullanacak bir buzdolabı bile yok. Anlayacağınız bu ablamız gerçekten ihtiyaç sahibi ve bu şartlarda çocuklarıyla burada ikamet edebilmesi imkânsız. Hayırseverler bu dramı görsünler ve Allah için ablamızın bu 2 gözlü evde 4 çocuğuyla birlikte rahatça yaşayabilmesi için destek olsunlar." ifadelerini kullandı.

Bir hayır sahibinin kendisine ev verdiğini fakat bu evin tadilata ihtiyacı olduğunu, bu konuda hayırseverlerden Umut Kervanı aracılığıyla kendisine yardımcı olmalarını isteyen anne F. Eryılmaz, "4 çocuk annesiyim, kirada oturuyorum. Görüldüğü üzere bu evde yaşamak imkânsız. Maddi durumum olmadığı için Diyarbakır Umut Kervanına başvurdum. Diyarbakır Umut Kervanındaki abilerimiz bu evin yenilenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Allah şimdiden hayır sahiplerinden razı olsun" dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir