• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
Motorcular bu kez motorlarını 'Filistin Zaferi' için sürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hucurat Hareketi tarafından organize edilen ve birçok motosikletlinin destek verdiği farkındalık etkinliği, Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'un fethi için gemileri karadan yürüttüğü Tophane semtinden başladı.

 

"Zafer Sürüşü" öncesi düzenledikleri etkinlik ile ilgili konuşan Hucurat Hareketi Yöneticisi Eyüp Güzel, siyonist işgalcilerin saldırılarını hiçbir zaman unutmadıklarını, Filistinli Müslümanların her daim yanlarında olduklarını göstermek için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Tophane'den Eminönü'ne kadar Türkiye ve Filistin bayraklarıyla motosiklet süren grup, burada bir basın açıklaması düzenledi.

Hucurat Hareketi Yöneticisi Eyüp Güzel

Grup adına basın açıklamasını okuyan Hucurat Hareketi Yöneticisi Eyüp Güzel, siyonist işgalcilerin Ramazan ayı başında Filistinli Müslümanlara yönelik başlattıkları saldırıları ve Mescid-i Aksa'yı yıkma planlarını hatırlattı.

"Son saldırılarda Filistin'de 60'ı çocuk 250'den fazla şehit verildi"

Güzel, "Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin değil her Müslümanın özelidir, kutsalıdır. Mescid-i Aksa'yı savunmak için Filistinli olmak gerekmiyor. Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'mıza yapmayı planladıkları Ramazan ayındaki baskınlara karşı anneler, babalar, genç kızlar ve erkekler ve hatta çocuklar dahi tüm Filistinliler el ele verdiler ve canları pahasına direnişe geçtiler. Kudüs’ten Gazze’ye, Ramallah'tan diğer tüm bölgelere kadar Filistinliler işgalcilerin her türlü saldırısına karşı direndiler. 250’nin üzerinde şehit verdiler. Bu şehitlerin 60’tan fazlası ne yazık ki çocuktu. Basın, yayın aracılığıyla ve özellikle de sosyal medya aracılığıyla yaşananların birçoğuna üzülerek, öfke duyarak, lanet ederek şahit olduk." dedi.

"Zafer sürüşümüze İstanbul Fethi'nin merkez üssü olan Tophane'den başladık"

Yaşanan dram ile birlikte Filistinlilerin direnişi karşısında işgalcilerin tek taraflı ateşkes ilan etmek zorunda kaldıklarına da şahit olduklarını söyleyen Güzel, şöyle konuştu;

"Filistinliler orada canları pahasına direnirken gerek bizler Türkiye’de gerekse de dünyanın farklı ülkelerinde her insan evladı işgalcilere karşı tepkisini dile getirerek gözdağı verdi. Filistinli kardeşlerimiz yalnız olmadıklarını en üst perdeden hissettiler. Altını çizmemiz gereken bir husus var. İsrail, Yahudiler için de ciddi bir problemdir. Bizler, israilin saldırganlıklarını unutmadığımızı bildirmek hem de Gazzeli kardeşlerimizin o mübarek zaferini kutlamak, uzakta da olsak yüreklerimizin aynı attığını ilan etmek için motorlarımızı sürdük. Zafer sürüşümüzün başlangıç noktası olarak da İstanbul Fethinin merkez üssü olan Fatih Sultan’ın gemileri karadan çıkardığı yer olan Tophane’yi seçtik. Çünkü bizler fetihlerimizi ve fatihlerimizi anarken Kudüs'ümüzü, Mescid-i Aksa'mızı, Gazze'mizi hatırlıyoruz.

"İstanbul'dan Mescid-i Aksa'ya, yürekli insanlara selam olsun"

Siyonist işgalcilerin uluslararası sularda saldırdığı Mavi Marmara gemisi şehitlerinin şehadet yıldönümü ile ilgili de konuşan Güze, "O gemide şehadete kavuşan 10 canımıza rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Gazi olmuş kardeşlerimize ise 'ne mutlu sizlere' diyoruz. Bugün iki tekerini Filistin için çeviren tüm sürücü kardeşlerimize ayrı ayrı dua ediyoruz. İstanbul'dan içerisinde Mescid-i Aksa'mızı barındıran Filistin’in tüm yürekli insanlarına, gençlerine, çocuklarına, annelere ve babalara selam ediyoruz."

Programa; Hucurat Hareketi, İHH Motorize Arama Kurtarma, Muhafazakâr Motorcular Kulübü, Osmanlı Motosiklet Kulübü, MAKUD, Ayyıldız Motorcular Birliği, CBF 150 Tuning ve İki Teker Kardeşliği Motosiklet Kulübü destek verdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir