• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Gazze'ye giden Mısır güvenlik heyeti HAMAS yetkilileriyle görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil başkanlığındaki heyet ile yaptıkları görüşmenin detaylarını paylaştı.

Görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında el-Hayye, görüşme sırasında, son zamanlarda bölgede yaşanan gerilim, siyonist gasıpların kutsal mekânları hedef alan saldırıları ve siyonist işgalcilerin başta Şeyh Cerrah Mahallesi olmak üzere Gazze, Kudüs ve işgal altındaki diğer Filistin kentlerine yönelik saldırılarının durdurulması konularının ele alındığını belirtti.

Her iki tarafın, uzun yıllardır Gazze Şeridi'ne uygulanan insanlık dışı ambargonun tamamen kaldırılması hususunu masaya yatırdığı ifade edildi.

HAMAS ve Mısır'ın, bağımsız Filistin devletinin kurulması, topraklarından kopartılan Filistinli mültecilerin geri dönüşü ve temel insan haklarının verilmesini öngören uluslararası kararların uygulanması gereğini vurguladığına dikkat çeken el-Hayye, "Bu olursa, sükûnet ve istikrar yeniden sağlanabilir." dedi.

El-Hayye, "Gazze'nin imar çalışmalarının hızlandırılması gerektiği hakkında konuştuk. Yeniden imar için tüm çabaları memnuniyetle karşılıyoruz ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Mısır'a üstlendiği rolünden ötürü müteşekkir olduklarını dile getiren el-Hayye, "Şimdi daha iyi durumdayız. Ayrıca Mısır'daki kardeşlerin işgal rejimine baskı yapması için elimizde yeni belgeler var." diye devam etti.

HAMAS'ın önde gelen isimlerinden el-Hayye, esir takası meselesinin, masadaki tüm dosyalardan bağımsız olduğunu ve bu yüzden de esir takasının imar çalışmaları veya ablukanın kaldırılmasıyla ilişkilendirilmesini kabul etmediklerini vurguladı.

Siyonist işgal rejiminin son saldırılardan önce esir takası temalı görüşmelerde çok yol kat ettiğine işaret eden HAMAS'lı yönetici, ancak işgal rejiminin ciddiyet göstermemesi sebebiyle sonuca varamadıklarını belirterek şayet kararlı tutum sergilenirse adımlarını hızlandıracaklarını açıkladı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir