• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Mavi Marmara şehitleri kabirleri başında rahmet ve dua ile yâd edildiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist işgalcilerin Gazze'deki ablukasını kırmak için 2010 yılında "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" sloganıyla yola çıkan ve uluslararası sularda saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde şehit olanlar şehadetlerinin 11'inci yıldönümünde rahmet ve minnetle anılıyor.

 

Fatih-Edirnekapı'da metfun bulunan Şehit Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım için anma program düzenleyen Genç İHH, onlarca gönüllüsüyle şehitleri rahmetle andı.

Yunus Çeker'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, şehitlerin yaşarken şehit gibi yaşadıklarını söyledi.

Yılmaz, "Mavi Marmara gemisinde 9 mermi ile yaralanıp gazi olanlar var. Ancak şehadet bu kardeşlerimize nasip oldu. Bu kardeşlerimiz önde giden, sözünde duranlardır. Bu insanlar büyük bedeller ödediler ve bu bedeller sonucunda Türkiye bu noktaya geldi. Ancak bu arzu ettiğimiz seviye değildir." dedi.

İşgalci siyonistlerin tarih boyunca hiçbir zaman sözlerinde durmadığını, Mavi Marmara sonrasındaki anlaşmada da son saldırılar sonrasındaki ateşkeste de siyonistlerin sözlerinde durmadığını hatırlatarak gençlerin siyonizme karşı uyanık olmalarını tavsiye etti.

Program, Recep Karaş hocanın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir