• DOLAR 32.574
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2435.721
  • ...
Gaziantep'ten Filistin’e 5 tam donanımlı ambulans desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İşgalci siyonist rejiminin Ramazan ayında Filistin’de Mescid-i Aksa ve Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın ve 17'si yaşlı olmak üzere 253 kişi şehid olmuş ve bin 950 kişi de yaralanmıştı.

Şahinbey Belediyesi, Kızılay ile imzaladığı protokol kapsamında işgalci siyonist rejiminin saldırılarında büyük hasarın oluştuğu Gazze’deki sivillere tam donanımlı 5 ambulans gönderecek.

 

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, işgalci siyonist rejiminin Filistin'de sivil halka yönelik düzenlediği saldırılarda 75 bin kişinin evsiz kaldığını ve 2 bin civarında yaralının ise hastanelerde kısıtlı imkanlarla tedavi edilmeye çalışıldığını söyledi.

Filistin’in mayıs ayının başından beri işgalci siyonist rejiminin ateş hattında olduğuna dikkat çeken Kınık, saldırılara karşı duyarsız kalmayan vatandaşlara teşekkür etti.

“Filistinli kardeşlerimiz yardıma muhtaç”

Gazze’de her yerin vurulduğunu ve şehrin çok ağır hasar aldığını belirten Kınık, “Filistin topraklarında genel olarak devam etmekte olan ve zalime duyarsız kalmayan tüm bağışçılarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Özellikle acil ihtiyaç noktasında çok fazla ihtiyaç var. Gazze’de neredeyse Marmara depreminin yıktığı bina kadar bina yıkıldı. Şu anda 75 bin insan evsiz ve 2 bin civarında insan yaralı. Şu anda alt yapılar kuruldu, atık su giderleri kuruldu. Enerji nakil ihtiyaçları harap olmuş durumda. Sanayi tesisleri, seralar, tarım alanları vuruldu. Çok ciddi hasar var. Hastanelerde 2 bin civarında yaralı var. Hastanelerde enerji yok. Filistinli kardeşlerimiz bu anlamda yardımlara muhtaç. Filistin için şu anda 100 milyon liralık bir acil yardım paketi oluşturuldu. Bu yardımları Kudüs, Gazze ve Batı Şeria'ya ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede Şahinbey Belediyemiz tam donanımlı 5 ambulansı Gazze’ye gönderiyor.  Bu destekten dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederim.” dedi.

“Gazze’ye 5 ambulans gönderiyoruz”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Gazze’deki Müslümanlara tam donanımlı 5 ambulans göndermek için protokol imzaladıklarını belirtti.

Şahinbey Belediyesi olarak Gazze ile kardeş belediye olduklarını anımsatan Tahmazoğlu, “Daha öncede Gazze’ye çeşitli yardımlarımız olmuştu. 20 gün önce Kızılay Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık ile yaptığımız görüşmede Gazze’nin 5 tane tam donanımlı ambulansa ihtiyacı olduğunu söyledi. Bizde meclis kararımızı aldık ve Gazze’deki kardeşlerimize tam donanımlı 5 ambulans gönderiyoruz. Bu anlamda destek veren herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Şehitkamil İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı,  Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, protokol üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir