• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Emekliler TOKİ'den 5 bin konut talebinde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Emeklilerin düşük maaş sorunu ve fahiş kiralar konusunda ciddi sıkıntı yaşadığını belirten Ekmen, İLKHA mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilerin maaşının çok düşük olduğunu, bu maaşla geçimin sağlanamayacağını vurgulayan Ekmen, emekli maaşlarının düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Konut fiyatları konusunda da değerlendirmede bulunan Ekmen, özellikle Batman’da hem kira hem de konut fiyatlarının fahiş derecede yüksek olduğunu söyledi. Bu düşük maaşla emeklilerin kira ve konut ihtiyaçlarını gideremediğini ifade eden Ekmen, TOKİ’nin bu ihtiyacı gidermesi talebinde bulundu.

Ekmen, Batman için emeklilere yönelik ve uygun fiyatla satışa sunulacak en az 5 bin konuta ihtiyaç olduğunu belirterek bu konuda çözüm bulunması için yetkililere seslendi.

 

“Emeklilerimizin şikâyet ettikleri en büyük konu maaş yetersizliği ve konut ihtiyacıdır”

Emeklilerin kira ve konut konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, “Emeklilerimizin şikâyet ettikleri en büyük konu maaş yetersizliği ve konut ihtiyacıdır. Emekli maaşları genel olarak çok düşük seviyelerdedir. Emeklilerimizin geçimlerini sağlayabilmeleri için en düşük emekli maaşının asgari ücretle eşit olmasını istiyoruz. Türkiye genelinde emeklilerin en büyük şikâyetleri maaş konusudur. Emeklilerimiz, zamanında ülkeye emek ve alın teri vermiş insanlardır. Bu nedenle emeklilerin hiç kimseye muhtaç olmadan geçinebileceği bir şekilde maaşlarının düzenlenmesi gerekiyor. Yetkililerin bu konuda emeklilere sahip çıkmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Evi olmayan, ev sahibi olmak isteyen binlerce emekli var”

Batman’da ev sahibi olmayan binlerce emekli olduğunu vurgulayan Ekmen, “Türkiye’de ilk olarak emeklilere yönelik konut projesini Batman’da başlatmıştık. 2013 yılında başlayıp 2015 yılında bitirdik. O tarihte Batman’da bin 472 konut yapmıştık. Daha sonra ikinci projemiz olan 600 konuta 6 bin 540 kişi müracaat etti. Bu da şu demektir Batman’da evi olmayan binlerce emekli vatandaş var.  Biz kendi projelerimizi hayata geçirdiğimizde Batman’da kira ve ev fiyatları düşüşe geçmişti. Şu an Batman’da ev kiraları bin 500, hatta üç bin lirayı geçmiş durumda. Kira fiyatlarının neden bu dar yükseldiğine anlam veremiyorum. Kira ve ev fiyatları yüzde üç yüz yükselmiş durumda. Yetkililerin artan bu kira fiyatlarını denetlemesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

“TOKİ Batman’ın ihtiyacı olan konut projesini başlatmalı”

TOKİ’nin bir an önce konut projesini başlatmasını isteyen Ekmen son olarak şunları söyledi: “Yetkililerden Batman Emeklilerine ve evi olmayan Batman halkına ev konusunda mutlaka yardımcı olmaları istiyoruz. TOKİ’nin Batman’da emeklilere yaptığı ilk konutlar piyasaya göre yüzde 30 indirimle yapılmıştı. Bu projemiz tam emeklilere yönelik bir projeydi. Şimdi ise konut fiyatları çok yüksek, ortalama bir emekli maaşı bin 500 lira civarında yeni konut taksitleri ise bin 150 lira, bu emeklilere yönelik bir proje değildir. Batman’ın ihtiyacını kısmen de olsa karşılaması için ve emeklilerin ödeyebileceği şekilde uygun fiyatlara TOKİ tarafından en az 5 bin konutun yapılmasında fayda vardır.” diye konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir