• DOLAR 32.565
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2422.734
  • ...
Burdur Valiliğinden Salda Gölü açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Burdur Valisi Ali Arslantaş ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Salda Gölü'nde incelemede bulundu. 

Valisi Ali Arslantaş ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında yer alan Salda Gölü Belediye Halk Plajı kıyısında görülen göl suyu renginde ki değişiklikleri yerinde incelediler.

İncelemenin ardından Salda Gölü'ne ilişkin valilikten yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Ülkemizin en değerli doğal miraslarından biri olan ilimiz Yeşilova ilçesi sınırlarında yer alan Salda Gölü'nde, yaşanan mevsimsel kuraklık dolayısıyla göl su seviyesinde düşüşler yaşanmış, bundan kaynaklı olarak Belediye Plajı olarak bilinen alanda göl tabanında balçıklar oluşmuştur." denildi.

Salda Gölü çevresinde geniş bir şekilde yer alan çamlık ve sazlık alanlardan kaynaklı polenlerin göl suyuna karışması sonucunda göl kıyısında suyun sarardığı alanlar görülmeye başlandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Polen sebebiyle oluşan sarımtırak görüntü mevsimseldir ve her yıl aynı dönemde görülmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlık Birimi tarafından mikrobiyolojik ve kimyasal inceleme yapılmak üzere gölden numune alınmıştır. Ayrıca Salda Gölü ve havzasını atık su kaynaklı kirlilik ve bozulmalara karşı korumak, burada bulunan köylerin ve Yeşilova ilçesinin atık sularını bertaraf etmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından sağlanan hibe ve desteklerle arıtma tesislerinin yapılması çalışmalarına başlanılmıştır." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir