• DOLAR 32.572
  • EURO 34.907
  • ALTIN 2434.268
  • ...
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sherman: S-400'ler ile ilgili Türkiye'ye alternatif sunduk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı dün Ankara'da Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile görüştü. Bu, Biden yönetimden Türkiye'ye yapılan ilk üst düzey ziyaret oldu.

Sherman, temasları sonrası CNN TÜRK'e özel bir röportaj verdi.

CNN TÜRK'te yer alan habere göre Sherman, 14 Haziran'da gerçekleşmesi beklenen Erdoğan-Biden görüşmesine değindi.

"Biden, Erdoğan'la görüşmesinde Türkiye'deki insan hakları konusunda endişelerini dile getirecek"

Sherman, "Bu zirvenin pozitif yönleri vurgulamak için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Başkan endişeleri dile getirecek. İnsan hakları ve demokrasi konusunda özellikle Türkiye'nin nasıl bir yola gittiği konusundaki endişeleri dile getirecek. Türkiye stratejik bir müttefik ve dünyaca tanınan bir güç. Çok yakından çalışıyoruz. Türkiye ile Afganistan-Libya konularında herkesin küresel kurallara uyması için de birlikte çalışıyoruz, küresel dünya düzeni için de" dedi.

"Yaptırımın kalkması için alternatif sunduk"

"Türkiye'ye uygulanan S-400 yaptırımları için alternatifler sunduk, karar Türkiye'nin" diyen Amerikan Bakan Yardımcısı, şunları kaydetti: "S-400'leri almak NATO ittifakında sorun yaratıyor. Alternatif sunduk, tam olarak ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Umarım ortak bir yol bulabileceğiz. Bu teknik detay bir konu değil, siyasi bir şey değil. Türkiye durumun farkında, atması gereken adımları biliyor. Nasıl bu adımların atılacağını da görüştük, bu Türkiye'nin kararı olacak."

Sherman, ABD'nin YPG ile ilişkisinin tek amacının ise DAİŞ'i yenmek olduğunu savundu.

İstanbul Sözleşmesi

Sherman'ın, "Cumhurbaşkanı İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye karar verdiğinde bu kadın hakları için çok kötü oldu. Çok üzüldük, bu tarz şeyler endişe yaratıyor." ifadeleri de dikkat çekti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir