• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
Malatya'da yapılacak 24 derslikli okul için imzalar atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Aydın Baruş, Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ve İş adamı Rıdvan Mertöz katıldı.

İş Adamı Rıdvan Mertöz kendi şehrine okul yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Yaptıracağımız okulda, Malatya'yı seven, ülkesini seven faydalı bireylerin yetişmesi için gayret gösterecek olan Milli Eğitim Camiasına şimdiden teşekkür ediyorum. Elimden geldiği kadar eğitime katkılarımız devam edecek” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yapmış olduğu konuşmasında, “Video Konferans sistemi ile düzenlediğimiz toplantıda Sayın Rıdvan Mertöz'le yapmış olduğumuz konuşma sırasında Malatya'nın tören meydanının olmadığını ve Milli Eğitim Bakanlığımız ve Valiliğimizle birlikte bir çalışma yürüttüğümüzü ifade ettim. Meydan karşılığında Milli Eğitim Müdürlüğümüze okul yapacağımızı belirttim. İş adamımız yapılacak olan okulun masraflarını karşılayabileceğini ifade etti” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise "Yapılacak olan okul herhangi bir okul değil aynı zamanda şehrimizin gelişmesine de katkı sağlayacak. Şehrin gelişimine ve bir meydana kavuşmasına katkı sunacak bir okul yapımı için atılacak olan imzalara şahitlik etmek bizleri de mutlu ediyor” dedi.

Merkezi idare kurumları ile Yerel idarelerin birlikte çalışması sonucunda ne tür işlerin başarılabileceği ve bir şehir için hayırlı işlerin neticeye ulaştığını gördüklerini ifade eden Vali Aydın Baruş, şöyle devam etti:

"Malatya'nın gerçekten çelenk sunma programlarında bir tören alanına ihtiyacı olduğu kanısına vardık. Bu alanda yaptığımız istişareler sonucunda Milli Eğitim Müdürlüğümüze ait olan ek hizmet binalarının bulunduğu alanın uygun olacağı kanısına vardık. Bu alanın altının otopark olarak düzenlenmesiyle birlikte otopark ihtiyacının da giderileceği kanısına vardık. Milli Eğitim Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız bu alanın meydan olarak düzenlenmesi karşılığında Belediye olarak bir okul yapabileceklerini ifade etmişti. Büyükşehir Belediye Başkanımız okul alanını kendisi satın alma yoluyla arsa temininde bulundu. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız okul yapımı için İlyas Mahallesinde de Milli Eğitim Müdürlüğümüze bir arsa temin etti. Bu arsaların temini karşılığında bu alan takası gerçekleştirilecek. Bu ilin Valisi olarak bir insanın yetişmiş olduğu, çocukluğunu geçirdiği ekmeğini yediği ili unutmaması çok güzel ahlaki bir erdem buda beni çok mutlu etmektedir. Malatyalı iş adamlarının bu manada yaptıkları Türkiye'de örnek gösterilecek bir katkı. Eğitime yapılan katkı kutsal bir katkı. Bu işbirliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Sayın Bakanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol imza töreni gerçekleştirildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir