• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Xanikê şehitleri mezarları başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cüneyt Özkaya-Ahmet Uçar-ŞIRNAK

29 Mayıs 2015 tarihinde köylerine gelen HDP'li bir gurubun silahlı saldırıları sonucu katledilen HÜDA PAR Cizre İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şerif Şimşek ve İdil İlçe Teşkilatı üyesi Abdulcelil Talayhan, şehadetlerinin 6'ncı yılında düzenlenen program ile kabirleri başında anıldı.

“BU KUTLU YOLDA HÜSRAN YOK, ZARAR YOK”

HÜDA PAR Cizre teşkilatı tarafından düzenlenen anma programına, HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu Üyesi Nasuh Sevinik, Cizre İlçe Başkanı Reşit Gözüngül, İdil ilçe teşkilatı, partililer, şehit aileleri ve yakınları katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Programda konuşma yapan HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu Üyesi Nasuh Sevinik, şehitlerin bıraktığı davanın yolunda ilerlemek gerektiğini söyledi.

"Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz" diyerek konuşmasına Ayet-i Kerimeyi aktararak başlayan Sevinik, şöyle konuştu: Ayeti kerimeye baktığımızda hayatımız Allah’ın yolu olmalıdır. Çünkü Allah yolunda öldürülenler rızıklanıyor. Hem dünyada hem de ahirette diri kalmak isteyenler Allah yolunda mücadele etmelidir. Şehitlerimizin hayatlarına baktığımızda Allah yolunda mücadele ettikleri için şehadete kavuştular. Allah Teâlâ onları sağ ve diri olarak şehitlik mertebesine ulaştırıyor. Şehitlik mertebesi öyle yüce bir makamdır ki şehidler Allah yoluna defalarca şehit olmayı isterler. Elhamdülillah bu kutlu yolda hüsran yok, zarar yok, bu yolda can verenler hayat bulmaktadır.

"ALLAH YOLUNDA CANLARINI VERENLER AYETLERLE MÜJDELENİYOR"

Şehidlerin hayat mücadeleleri bizlere örnek olması gerektiğini belirten Sevinik,  "Hepimiz şahidiz ki Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan hayatlarını Allah yolunda mücadele için adamışlardı. Küçük yaşlardan başladıkları bu mübarek yolu şehid olacaklar güne kadar durmadılar. Allah yolunda canlarını verdiler ve ayetle müjdelenenlerden oldular. Onlar diridirler ve Allah katında rızıklanıyorlar. Bizim burada her yıl toplanmamız onların hayatını okuyup dinlememiz dahi onların hayatlarının Allah yolunda olduğunun delilidir. Dünya var olduğu sürece şehidlerimiz hayırla yâd edilecek ve bu şekilde anılacaklar. Hazreti Âdem günümüze kadar Allah yolunda ölenler unutulmadı. Şehidlerin hayat mücadelelerini okuyor onları kendimize örnek alıyoruz. Allah Teâlâ bizlere de şehidlerin hayat şuurunu bizlere nasip etsin. Rabbim bizleri şehidlerin ardından bıraktıkları yoldan ayırmasın. Allah Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan’ın şehadetlerini kabul etsin. Onlardan razı olsun.” dedi.

 

Program, yapılan duanın ardından sona ererken mezarlığa gelenler programdan sonra şehitlerin mezarı başında Yasin-i Şerif okudular. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir