• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2499.242
  • ...
Leyla Aydemir davasının seyrini değiştirebilecek 'ses kaydı' iddiası araştırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı’da günlerce kendisinden haber alınamayan ve daha sonra Temmuz 2018'de ölü bulunan Leyla Aydemir (4) davasında yeni gelişme yaşandı.

Yeğeni Aydemir'i öldürdüğü iddia edilen amca Yusuf Aydemir, hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 4 yıl hapis cezası kararının Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi tarafından bozulmasının ardından bugün yeniden hakim karşısına çıktı.

Ağrı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz sanıklar Yusuf Aydemir, Musa Aydemir, Mehmet Ali Aydemir, Ayşe artam, Hatun Dursun, Besim Dursun ve Yıldırım Artam katıldı. Leyla Aydemir'in anne ve babasının ise duruşmaya katılmadı.

İlk kararın bozulma nedeninin okunduğu duruşmada Ağrı Barosu, mahkemeye katılmak icin müracaatta bulundu.

Duruşmada söz verilen Leyla Aydemir'in amcası Yusuf Aydemir beraatını isteyerek, "15 ay boşu boşuna cezaevinde yattım. Leyla benim ciğerimdir, yeğenimdir. Olayın sorumlularının bir an önce bulunmasını istiyorum." savunmasında bulundu.

Duruşmada Avukat Erdoğan Tunç, Yusuf Aydemir'e hitaben,  "Taziye evine gittikten sonra Leyla'yi en son nerede gördün?" sorusunu yöneltti. Aydemir, bu soruya, "Leyla'yı ilk evden çıkarken gördüm. Annemin evinin önündeki babasının arabasının etrafında oynuyorlardı. Ondan sonra da görmedim. Bundan yaklaşık 10 ila 15 dakika sonra ağabeyi Nihat Aydemir'le bayramlaştım. Ondan sonrada Leyla'nın kaybolduğunu öğrendik. Ben çocuğun canlı bulunacağını düşünüyordum. Derede ölü bulunacağını hiç düşünmemiştim." yanıtını verdi.

Duruşmaya katılan diğer tutuksuz sanıklar da  suçsuz olduklarını iddia ederek  beraatlerini istedi.

Ses kaydı iddiası

Duruşmada Avukat Tunç, kendisine bir ses kaydının ulaştığını belirterek, "Elime geçen bir ses kaydında, arama kurtarma çalışmaları sırasında bir AFAD üyesinin olaya kısmen şahit olduğu, hatta telefona çektiği iddiası var." diye belirtti.

Tunç,  "Elimize gelen ses kaydında arama kurtarma çalışmalarında AFAD çalışanları kendi aralarında konuşurken esmer birinden şüpheleniyoruz diyorlar. Yapılan değerlendirmede AFAD çalışanı kilerde Leyla'nın sesini duyduğunu bunun üzerine amca Yusuf Aydemir'in AFAD çalışanına ‘ses etme duyulursa beni öldürürler’ diyor. Bunu üzerine AFAD ekibinden o kişi ses etmiyor. Biz Leyla’nın avukatı olarak bilgilerin teşhis edilmesini mahkemeden talep ediyoruz." dedi.

Tunç, bu iddianın araştırılmasını ve AFAD üyelerinin tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, ses kaydıyla ilgili araştırma yapılması, dosyadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 8 Ekim 2021 tarihine erteledi. (İLKHA)

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir