• DOLAR 32.551
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2435.851
  • ...
Bu arazi davası yarım asırdan fazladır sürüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin’de 800 dönümlük arazi anlaşmazlığı yüzünden tam 55 yıldır süren bir dava rekora gidiyor. İddiaya göre; Nusaybin ilçesine bağlı kırsal Duruca (Kertwene) köyünde 2. Dünya Savaşı sırasında 800 dönümlük Osmanlı tapusu verildi.

Ancak bazıları, arazi taksimatından memnun olmadı. Şehmuz Durak ve Abdullah Taş'ın çocukları da 800 dönümlük arazinin diğer köylüler tarafından işgal edildiğini iddia ederek hak gaspının önlenmesi amacıyla 6 kişi hakkında 1966'da Nusaybin Tapu Kadastro Mahkemesi'ne dava açtı.

9 davacı ve 6 davalının bulunduğu dava dosyanın açıldığı 1966'dan beri yüzlerce duruşma yapıldı, 27 hâkim değişti ve onlarca keşif yapıldı. Ancak henüz bir karar çıkmadı.  İLKHA’ya konuşan Durak ailesi, davanın bir an önce sonuçlanmasını istiyor.

Bedri Durak

“Hâkimlerin artık bir karar vermesini talep ediyoruz”

27 hâkimin değiştiği yüzlerce duruşmaya katıldığını belirten taraflardan Bedri Durak, davada kararın çıkacağı günü dörtle gözle bekliyor.

Baba Bedri Durak, “Bu arazi davamız, tapularımız olmasına rağmen 55 yıldır sürüyor. Her gelen hâkim, duruşmaları sürekli erteliyor, sonra yeni hâkim geliyor ve aynı yolu izliyor. Artık duruşmalara gitmekten bıktık, usandık. Hâkimin artık bir karar vermesini talep ediyoruz. Dava sonuçlanmayınca biz de artık tapulu arazimizde ekim yapmaya karar verdik. Bir yıl tarlayı ekip biçiyoruz ama her an hoş olmayan sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu yüzden mahkemenin bir karar vermesi gerekiyor. Allah’a çok şükürler olsun ki, 55 yıldır duruşmalara gidiyoruz ve şu ana kadar bir tokat bile birbirimize vurmamışız. Biz fakiriz, sadece mahkemeye gidip bir sonucun çıkmasını bekliyoruz. Allah, kimin hakkı ise ona nasip etsin, kimin hakkı değilse de yanına bırakmasın.” dedi.

Hüsnü Durak

“Bir arazi davası 55 yıldır sürer mi?”

Mahkemenin 55 yıldır sürmesine tepki gösteren Hüsnü Durak da şunları söylüyor:

“Mahkemenin neden sonuçlanmadığına bir anlam veremiyorum. Yaşım 55 ve bu dava benimle yaşıt. Allah göstermesin birbirimizi öldürten sonra bir karar çıksa ne yazar? Ben o zaman tarlaya ne yapayım? Her 3 ayda bir duruşmaya gidiyoruz, hep erteleme. Böyle olmaz, Allah göstermesin birimize bir şey olursa o zaman ben bu tarlaya ne yapacağım. Ayıptır, bir arazi davası 55 yıldır sürer mi? Bu ülkeye yazık değil mi? Bir an önce bu davanın karara bağlanmasını talep ediyoruz.”  (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir