• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Taksim Camii'nin açılışı bugün yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taksim meydanında 2017 yılında temeli atılan ve inşası 4 yıl süren Taksim Camii cuma namazı ile birlikte açılışı yapılacak.

Toplamda 16 bin 220 metrekarelik inşaat alanına sahip camide, aynı anda 2 bin 250 kişi namaz kılabilecek. Camiinin yanı sıra cami müştemilatında da otopark, konferans ile sergi salonları, aş evi ve Dijital İslam Kütüphanesi gibi mekânlarında açılışı yapılacak.

Kubbeler ayetlerle süslendi

Caminin ana mekan kubbe göbek işlemesinde Fatiha suresi işlenirken, kasnağında Al‐i İmran suresi, orta kuşak yazısında ise Bakara Suresi'nin 285 ve 286'ncı ayetleri ile Haşr Suresi'nin 20-24'üncü ayetleri yazıldı. Caminin giriş kubbesi göbek yazısında İhlas Suresi, giriş kubbesi kasnak yazısında Ayet-el Kürsi ve sonraki ayet, ana kapı üstü yazısında Nisa Suresi'nin 103'üncü ayetinin son kısmı ve İstiklal girişi kapı üstüne ise Ra'd Suresi'nin 24'üncü ayeti yazıldı.

Mihrap üç kısımdan tasarlandı

Caminin mihrap yüzeyinin üst kısmına Allah'ın 99 ismi (Esma'ül Hüsna) nakşedilirken, mihrabın ortasına Kelime-i Tevhid, alt kısmına ise Cin suresinin 18'inci ayeti olan “Mescitler yalnız Allah'ındır. O halde Allah ile birlikte başkasına da tapmayın.” ayetine yer verildi.

12 metre çapında avize

Caminin yerden yüksekliği 21 metre, çapı 28 metre, ana kubbe yüksekliği ise 9 metre olarak tasarlandı. Ayrıca uzunluğu 61 metreyi bulan iki adet minarede inşa edildi. Bunun yanı sıra cami içerisinde ana kubbeden sarkan 12 metre çapında avize yer alıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri