• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Diyarbakır'ın Fethi münasebetiyle meşaleli yürüyüş ve dua programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen program meşaleli yürüyüş ile başladı.

Sabah ezanının ardından tekbir ve salavatlar eşliğinde Fetih Camii'nde başlayan meşaleli yürüyüş, Hazreti Süleyman Camii'nde son buldu. Burada cemaatle sabah namazı eda edildikten sonra Kur'an-ı Kerim okundu.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Diyarbakırlı Yazar Abdulaziz Yatkın, bir seher vaktinde fethin yapıldığı alanda yürümenin ve burada bulunmanın çokça anlamlı olduğunu ifade etti.

Diyarbakır'ı diğer şehirlerden önemli kılan özelliğin, kentin Sahabe ve Peygamberler şehri olmasından kaynaklandığını dile getiren Yatkın "Diyarbakır, Resulullah'ın (Sallallahu Aleyhi Vesselem) vefatından sadece 7 yıl sonra miladi 639 yılında İslam'la tanışmıştır. Diyarbakır'ın fethine katılan ashabın bir kısmı burada şehit olmuştur. Ayrıca fetihten sonra birçok sahabe buraya aileleriyle yerleşmişlerdir. Diyarbakır sahabelerin yaşadığı bir şehir olmuştur." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında fethin nasıl gerçekleştiğini anlatan Yatkın'ın ardından söz alan Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker ise İslam medeniyetinin inşasında Diyarbakır'ın çok önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaptı.

Diyarbakır'ın, tüm İslam şehirlerinin kardeşi olduğunu belirten Eker "1382 yıl önce Hazreti Ömer döneminde bu şehir İslam medeniyetiyle tanışmıştır. Bat medeniyetinin buradan öğreneceği çok şey vardır. Çünkü 1382 yıldır bu şehirde farklı dinler, inançlar, etnik yapılar ve kültürler bir arada yaşamıştır. Bu durum İslam medeniyet tasavvurunun bizatihi kendisidir. Tüm insanlık Diyarbakır'dan ders almalıdır. Burası barışın ve huzurun kalbidir. Bizim bu şehrin bu değerlerine sahip çıkmamız lazım" dedi.

Program, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'ın yaptığı dua ile sona ererken, katılımcılara çorba ikramında bulunuldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir