• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...

Adıyaman Sanayi Geliştirme Merkezi sanayi sektörünün en büyük sorunlarının başında olan kalifiye eleman sorununa çözüm bulmaya devam ediyor. ASGEM ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen, tekstil ve konfeksiyon ve aşçılık akademisi kursunu tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifika verildi.

ASGEM ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde aşçılık akademisinde 450 saat, tekstil ve konfeksiyonda 354 saatlik kursu başarıyla tamamlayarak istihdam edilmek üzere yetiştirilen 58 kursiyere sertifika verildi.

Kursiyerlere sertifikaların takdim eden Vali Mahmut Çuhadar, “İlimizde kalifiye eleman noktasında büyük bir boşluğu dolduran Adıyaman Sanayi Geliştirme Merkezimizdeki çalışmalara bizlerde Valilik olarak destek oluyoruz. Buradaki kurslara katılan kursiyerler iş garantili eğitimler alarak kurs sonrası istihdam kaygısı taşımadan istihdam edilerek işbaşı yapabiliyorlar. Meslek sahibi olmak isteyen herkes burada kendine uygun bölüm seçerek meslek öğrenebilir. Belge alarak iş hayatına atılacak gençlerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu ise, “Adıyaman Sanayi Geliştirme Merkezimizde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Merkezimizde istihdam garantili eğitimler veriyoruz. Kursiyerlerimiz burada aldıkları eğitimlerle rahatlıkla iş bulabileceklerdir. İlimizde gastronomi alanında belge alan gençlerimiz aşçılık ve sunum üzerine istihdam edilecekler. Ayrıca tekstil ve konfeksiyon eğitim alan kursiyerlerimizde istihdam edilecekler. Genç kardeşlerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Belge alarak iş hayatına atılan kursiyerler ise ASGEM sayesinde meslek öğrendiklerini, gençlerin iş konusunda umutsuz olmamalarını, ASGEM’e gelerek kendilerine uygun sektörde eğitim alıp meslek edinerek işsizlikten kurtulabileceklerini ifade ederek teşekkür etti. (İLKHA)