• DOLAR 32.51
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2432.642
  • ...
Diyarbakır Valiliğinden "Bir annenin polis tarafından darp edildiği"ne ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Kaynertepe Mahallesi'nde ikamet eden K.D.'nin polis tarafından şiddete maruz kalıp kolunun ve dişlerinin kırıldığına dair paylaşım ve haberlerin sosyal medyada yer alması üzerine açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, söz konusu haber ve paylaşımlarda yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı, konuyla ilgili adli ve idari tahkikatın devam ettiği belirtildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizin Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik yapmış olduğu çalışmalar sonucunda tespit ettikleri S.D. isimli şahsın 18 Mayıs'ta, merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesinde ikametinde gözaltına alınması esnasında babası N.D., annesi K.D. ve kız kardeşi F.D. isimli şahıslar görevlilerimizin önüne geçerek gözaltına alma işlemini fiziki ve sözlü olarak engelleyerek S.D.'yi ekiplerimizin elinden kaçırmaya çalışmış, K.D. isimli şahıs ekiplerden sorumlu komiser yardımcısını kolundan ısırmış ve bu sırada düşerek sol kolundan yaralanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Gerçekleşen mukavemet esnasında 2 görevlinin çeşitli yerlerinden yaralandığı ve aldıkları adli doktor raporları sonrasında kendilerine mukavemet eden N.D., K.D. ve F.D. isimli şahıslardan şikayetçi oldukları belirtilen açıklamada; konuyla ilgili şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatı ile soruşturma başlatıldığı da yer aldı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda 3 kişinin tutuklandığının da ifade edildiği açıklamada, "S.D.'nin ikametinde yapılan aramada üstünde 4 gram, ev içerisinde ise satışa hazır halde 25 adet fişek olarak tabir edilen cinste hazırlanmış 6,13 gram, toplam 10,13 gram eroin maddesi ve yine ikameti içerisinde 1,03 gram metamfetamin maddesi ele geçirilmiş, S.D ile birlikte aynı adli çalışma kapsamında farklı adreslerde gözaltına alınan toplam 3 şüpheli şahıs Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen tahkikat sonrasında sevk edildikleri mahkeme tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama suçundan tutuklanmışlardır." denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir