• DOLAR 32.51
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2427.862
  • ...
İran BM Daimi Temsilcisi Revançi: Katliamdan sorumlu işgalci siyonistler yargılanmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taht Revançi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) silahlı çatışmalarda sivillerin korunmasını konusunda düzenlediği dünkü toplantıda yaptığı konuşmada; BM Genel Sekreteri'nin bu konudaki yıllık raporunun bazı kısımlarına değinerek sivillerin, özellikle de kadınların ve çocukların hala çatışmaların ana kurbanları olduğundan hastane ve okul gibi sivil hedeflerin saldırıya uğramasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

İşgalci terör rejiminin; gerek Filistinlileri Şeyh Cerrah Mahallesi'nden zorla çıkarma yönündeki saldırgan tutumu gerekse işgal altındaki topraklarda işlediği cinayetlere dikkat çeken Taht Revançi, şöyle konuştu:

 "Filistinliler bu yasadışı eylemleri ve mübarek Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'da Müslümanlara yapılan saldırıyı protesto ederken israil askeri güçleri Filistinlilere karşı en acımasız cinayetlerde bulundu. Yalnızca Gazze'ye yönelik son saldırılarda; 66 çocuk, 39 kadın ve 17 yaşlı dahil olmak üzere toplam 248 Filistinli israil güçleri tarafından şehid edilirken 1948 kişi de yaralanmıştır."

Taht Revançi, "Böyle barbarca eylemler soykırım, savaş suçu ve insanlığa karşı cinayetlerin açık örnekleri ve uluslararası insancıl hukuk normlarının temeli olan insani ilkelerin ve kamu vicdanının ihlalidir. israil rejimi normların ve uluslararası hukukun temel ilkelerini ihlal eden bu tür cinayetlerden sorumludur ve rejimin yetkilileri işlediği bu cinayetlerden dolayı yargılanmalıdır." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir