• DOLAR 32.328
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2300.783
  • ...
Diyarbakır surlarındaki restorasyon çalışmaları genişletilerek devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 10 Ağustos’ta en görkemli burçlar olan Ulu Beden, Yedikardeş, Selçuklu ve Nur burçlarının bulunduğu 6 burçta restorasyon çalışması başlattı.

6 burcun restorasyon projeleri ile birlikte Benusen Mahallesi’nde onarımı yapılan burçlara bitişik ve burçların siluetini olumsuz etkileyen 300’e yakın bağımsız yapı, 15 milyon lirayı aşan bedel ile kamulaştırıldı.

Yapılan kamulaştırmayla Sur’ların dış kısmında koruma bandında 25 bin metrekarelik alan açığa çıkarıldı ve böylelikle en nadide burçların ihtişamı ortaya çıkarıldı.

Ardından bu yılın ocak ayında 11'i İçkale de ve 2'si Dış Kale de olmak üzere toplam 13 burçta, Amida Höyük'ün çevresindeki istinat duvarı ile 11 bin metrekarelik alanda çevre düzenlemesinin de yer aldığı restorasyon çalışmaları hayata geçirildi.

Mayıs ayında gerçekleştirilen üçüncü etap ihale ile Dağkapı, Tek Beden ile 7 ve 8 nolu burçlar restorasyon çalışmalarına dahil edildi.

Üçüncü etabın ihalesiyle Diyarbakır Kalesi’nin ayakta duran 98 burcun 24'ü restorasyon çalışması kapsamına alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin "Surlar'da Diriliş Başlıyor" mottosuyla gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla tüm hızıyla devam edeceği belirtildi.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, kentte başta Sur'lar olmak üzere, tarihi mekânlar, camiler, hanlar ve hamamlar çok sayıda eserin bulunduğunu söyleyerek "Şu anda 2 grup ihalemiz devam ediyor. Biri İçkale diğeri de Yedikardeş Burcu’ndan Urfakapı'ya kadar olan bölümde çalışmalarımız var. Şimdi üçüncü ihalemizi yaptık. Sur'larda daha çok işimiz var." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir