• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
İşgalcilerin sözde demir kubbesi kendi İHA'sını vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

İşgal rejiminin "Demir Kubbe" adlı hava savunma sisteminin Gazze’ee düzenlenen saldırı döneminde, yanlışlıkla kendilerine ait bir insansız hava aracını düşürdüğü açıklandı.

YANLIŞLIKLA VURMUŞ
AA'nın aktardığına göre İşgal rejimin ordu radyosunun bir askeri kaynağa dayandırarak verdiği habere göre, "Demir Kubbe" sistemi Gazze saldırılarında 'yanlışlıkla' işgal rejimine ait insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü belirtti.  Haberde, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğine vurgu yapılırken, düşürülen İHA’nın türüne ilişkin bilgiye yer verilmedi. Uzmanlara göre sistem, Hamas ve Filistin direnişinin attığı roketlere tam anlamıyla karşılık veremediği için zorlu bir teste tabi tutuldu.

KISA SÜREDE 4 BİN ROKET ATILDI

2014'te çatışmalar sırasında Filistin direniş gruplarının 50 gün içerisinde yaklaşık 4 bin roket attığı siyonist rejim yetkilileri , kısa bir süre önce başlayan olaylarda ise  4 bin 100 adet roket fırlatıldığını açıkladı. Bunlardan 1000 kadarının havada önlenebildiğini iddia etti. Yani demir kubbe her 4 roketten ancak 1'ini önleyebildi.

ROKET YAĞMURU KARŞISINDA ÇARESİZ KALDI

Son saldırılarda Filistinli direnişçiler 'roket yağmuru' ile sistemin açığından faydalandı. Roketler tek tek atıldığı zaman Demir Kubbe çok kısa sürede devreye girebiliyor ve imha etmede başarı gösteriyor. Roketler art arda atıldığında ise sistem gerekli başarıyı gösteremiyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir