• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Sefertepe'de arkeolojik kazı çalışmalarına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür ve Turizm Bakanlığın izniyle Şanlıurfa Müzesi Başkanlığı tarafından İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Güldoğan'ın bilimsel danışmanlığında gerçekleştirilecek olan Sefertepe arkeolojik kazı çalışmalarında ilk kazma vuruldu.

Göbeklitepe'ye benzerliğiyle gündeme gelen Sefertepe'de başlatılan kazılarda elde edilecek bulguların, insanlık tarihi adına yeni keşiflere vesile olabileceği değerlendiriliyor.

Sefertepe çalışmalarının uzun zamandır planladığını ifade eden Kültür Varlıklıları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, yılsonuna kadar yapılacak kazılar sonucunda arkeolojik olarak yüksek bir potansiyele sahip bölgede önemli sonuçlara ulaşmayı beklediklerini söyledi.

Viranşehir Kaymakam Ömer Dereci, Sefertepe'nin Göbeklitepe'ye benzerliğine dikkat çekerek yapılacak kazının insanlık tarihi adına yeni keşiflere vesile olabileceğini kaydetti.

Daha önce kazı bölgesine inceleme gezileri gerçekleştirdiklerini belirten Kaymakam Dereci, Sefertepe'nin ziyaret edenleri etkileyen bir atmosfere sahip olduğunu ifade etti.

Kazı sonuçlarının heyecan verici olacağını değerlendiren Dereci, Sefertepe'de başlatılan kazı çalışmalarına destek olan herkese teşekkür ederek kazıdan elde edilecek sonuçların Viranşehir'e ve bölgeye olumlu etkileri olması temennisinde bulundu.

İstanbul Üniversitesi'nden Doç. Dr. Emre Güldoğan konuya ilişkin yaptığı konuşmada, "Şanlıurfa bölgesi için oldukça önemli olduğunu düşündüğümüz Viranşehir ilçesinde yer alan Sefertepe'deki arkeolojik kazı çalışmalarına başlanmasının büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle Kültür Bakanlığımıza vermiş oldukları izin, müzemize ve bize güvendikleri için yerel yöneticilerimize de desteklerinden ötürü teşekkür etmeyi bir borç biliriz. Biz de bu yılla birlikte oldukça önemli sonuçlar beklediğimiz Sefertepe çalışmalarıyla bölgeye gerekli katkıyı yapma hedefiyle çalışmalarımıza başladık." dedi.

Çalışmanın ilk gününde, Kültür Varlıklıları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürü Aydın Aslan ve Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ile Sefertepe'de başlatılan arkeolojik kazılara tanıklık etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir