• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
Ağrı 2. Ulusal Foto Safari düzenlenen ödül töreniyle son buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ödül Törenine Vali Osman Varol’un yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mehmet Özgül, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ebu Muhsin Bulut, SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Foton Derneği Başkanı Coşkun Aral, Ağrı Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi proje uzmanları, jüri üyeleri, fotoğraf sanatçıları ve basın mensupları katıldı.

Ödül Töreni, 1. Ulusal Foto Safari sinevizyon gösterimi ile başladı. 2017 yılında düzenlenen 1. Ulusal Foto Safari’de ödüle layık görülen eserlerin ve üstat Ara Güler’in Nuh’un Gemisi İzi konulu röportajının izlenmesinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Ödül töreni Ağrı Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını Kültür ve Turizm İl Müdürü Ebu Muhsin Bulut yaptı.

Daha sonra programda bir konuşma yapan Ağrı Valisi Osman Varol, yarışmacıların organizasyonda memnun olmaları kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

https://ilkha.com/kultur/agri-2-ulusal-foto-safari-yarismasi-fotograf-cekimleri-tamamlandi-162281

Osman Varol, "İlimizin çok önemli değerleri var, ülkemizin her bir köşesi gibi gerçekten. Çok önemli değerler, çok güzel coğrafi alanlar, insanlar, yerleşim yerleri, tarihi eserler ve doğal güzelliklere sahip bir şehir. Bunları ülkemize ve tüm insanlığa mal edebilmek içinde insanlığa yansıtabilecek sizler gibi sanatçıların ortaya koyduğu eserlere ihtiyacımız var. Bizim için önemli olan 2017'de ilk yapılmış şimdi 2'ncisi yapılan ve özellikle bu salgının gölgesinde yapılmış olması hasebi ile çok sayıda fotoğrafçıyı ilimizde misafir edemedik. Ama bunun güzel bir başlangıç olduğunu, özellikle iki defa sanatçılarımızla beraber olduğumda onların mutlu olduğunu, organizasyonun gidişinden memnun olduklarını, gördüklerinden memnun olduklarını özellikle hava şartlarının onlara müsaade ettiğini. Ben kendim de bizzat bunu müşahade ettim, bunun mutluluğunu taşıyorum." dedi.

İLKHA Muhabiri Ömer Adıgüzel'in sergileme aldığı eser

Programda jüri üyeleri adına konuşma yapan Fotoğraf Sanatçısı ve yarışmanın jüri üyesi Adem Meleke ise, "Kısaca jüri üyelerinin nasıl değerlendirme yaptığından bahsetmek istiyorum. Arkadaşlar çok güzel kareler çektiler, hepsine teşekkür ediyorum. 500'de fazla kare vardı ve hepsine bir bir baktık. Birinci aşamada 70 kadar kare belirledik, birinci aşama belirleme kriterimiz özgünlüktü, genel çerçeveye uygunluktu. Dar bir bölge ve çerçevede yarılma yaptığınızda yarışmacıları bir yere kadar tolere etmeli, hoş görmelisiniz. Çünkü fotoğraf ışıkla yazmaktır, ışık sınırlı. Birde daha önce yapılmış bir etkinlik olduğu için kısa zamanda farklı bir şey çıkarmak zordur. Bunu dikkate alarak birinci aşamayı geçtik." ifadelerini kullandı.

Fotoğrafçı Murat Yanık’ın birincilik ödülü aldığı eser

Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ebu Muhsin Bulut, ünlü savaş muhabirleri Coşkun Aral ve Bünyamin Aygün’ın yanı sıra bir çok ödüle layık görülmüş Adem Meleke, Mustafa Seven, Tanin Helvacı, Ali İhsan Öztürk ve Ara Güler’in yanında yetişmiş olan Fatih Aslan yer aldığı  jürinin oyları ile Murat Yanık’ın “Bisikletleriyle Belçika’dan Moğolistan'a giden ve dönüşte İshak Paşa Sarayı’nı görmek için Ağrı’ya gelen Celine ve Thommy çiftinin ‘Ağrı’yı Görmeye Gelin’ çağrısı” isimli eseri birinci, Mehmet Şah Deniz’in “İki farklı kuşağın samimi görüntüsünü yansıtan, Doğubayazıt ilçesinde Hatice Nine ile Torunu Azra’nın portresi” isimli eseri ikinci, Arzella Bektaş’a ait “Ağrı Dağı eteklerinde yaşayan bir annenin, zor şartların olduğu coğrafyada kızı ile yol arkadaşlığı” isimli eseri üçüncü oldu.

Mansiyon ödülleri ise Murat Doğan’ın “Ağrı Dağı eteğindeki sazlıklardan, Ağrı’nın heybetinin yansıması” adlı eseri,  Faysal Kanber’in “Ağrı Balık Göldeki Menderesler” eseri ile Ayten Altıntaş’ın  “Sarayları yapanların da fani olduklarını ve bir gün bu dünyadan göçüp gidebileceğini hep hatırlamak” eserinin oldu. Mansiyon ödüllerinin yanı sıra birbirinden değerli 44 eser sergilenme ödülüne layık görüldü. İLKHA Muhabiri Ömer Adıgüzel'de çektiği İshak Paşa Sarayı eseri ile sergileme ödülüne layık görüldü.

Protokol üyeleri tarafından ödüllerin takdim edilmesinin ardından jüri üyelerine Vali Osman Varol tarafından emekleri dolayısı ile teşekkür edilerek plaket takdim edildi.

2. Ulusal Foto Safari’nin Ödül Töreni hatıra fotoğrafı ile son buldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir