• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
İşgal rejiminin paçavrasıyla sosyal deney yapan YouTuber, gazetemize konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER- ÖZEL HABER

İşgal rejiminin Türkiye’deki algısını ortaya koymak için güzel bir çalışma yapan Diyarbakırlı YouTuber Furkan Atlı, yaptığı sosyal deneyi gazetemize anlattı. Atlı, “tepkiler bekliyordum fakat beklediğimden kat kat daha fazla sert tepki aldık” dedi. Atlı “Halkımızın birebir doğal tepkisi bu şekildeydi” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZI BİREBİR YANSITAN BİR SOSYAL DENEY YAPMAYA KARAR VERDİM”

Sosyal medyanın önemine ve üretilen içeriklerin faydalı olması gerektiğine değinen Furkan Atlı, “Bildiğiniz gibi YouTuber, tiktoker vb sosyal medya platformlarında çeşitli içerikler üreten fenomen gençler genelde sürü psikolojisi dediğimiz psikolojiye kapılarak, yaptığı içeriğinin neye fayda verip neye zarar verdiğini düşünmeden videolar çekiyorlar. Tabi yeni medyanın fenomen gençleri onları izleyen milyonlarca genç akranlarına bazen kötü örnek olabiliyor. Genç fenomen arkadaşlarım, sürekli eğlence tarzı içerikler çekerek bunu çok fazla monotonlaştırdılar. Benim fikrim nerden geldiğini ve kim olduğunu unutmadan fikrin ve değerlerini yaşatma adına eğlence dışı içerikler de üretilmeli. Tabi ki genç arkadaşlarımıza hitap edebilme adına eğlenceli içerikler de üretiyoruz ama önceliğimiz değerlerimizdir. Onun için siyonist İsrail'in paçavrası ile bir video çekmeye karar verdim. Halkımızı birebir yansıtan bir sosyal deney yapmaya karar verdim. Hemen hemen her sene işgalci devlet Ramazan ayında Kudüs'e ve Müslümanlara saldırıyor ve birçok halktan tepkiler geliyor. Malumunuz en sert tepki Diyarbakır'dan geliyor. Bende Diyarbakır'da yaşadığım için kendi şehrimde kendi insanımın siyonist İsrail'e karşı sert tavrını ortaya çıkarmaya çalıştım.” dedi.

“GENÇLERİ DURDURMAK MÜMKÜN DEĞİLDİ”

Videoyu çekerken çok tedirgin oldum çünkü başıma gelecekleri tahmin edebiliyordum diyen Atlı, “Gizli kamera arkasında birçok arkadaşım bana yapılacak herhangi bir fiili tartışma halinde hemen yanımıza koşuyorlardı. Arkadaşlarım olmasa israil paçavrası ile fotoğraf çekmek istedikten sonra gençleri durdurmak mümkün değildi. Sert tepkiler bekliyordum fakat beklediğimden kat kat daha fazla sert tepki aldık. Bu da gençlerin Kudüs'ün yanında İsrail'in karşısında olduğunu bizlere apaçık gösterdi. Genelden çektiğimiz birçok sosyal deney gündeme geliyor milyonlarca izleniyor fakat son çektiğimiz bahsi geçen video çok çok farklı bir ilgi odağı oldu.” şeklinde konuştu.

“DİYARBAKIR'DA YAŞADIĞIMIZ İÇİN KURGUYA GEREK DUYMUYORUZ”

Videonun kurgu olduğu iddialarını da yanıtlayan Diyarbakırlı Youtuber Atlı, “Bazı YouTuberlerin sosyal deneylerinde kurgu yaptığını duymuştum, videonun daha fazla etkileşim alması için kurgu video yapabiliyorlar. Biz Diyarbakır'da yaşadığımız için kurguya gerek duymuyoruz çünkü tepkiler kurgudan da öte bir şekilde güzel. Halkımızın birebir doğal tepkisi bu şekildeydi,  gençlerimizi tekrar tebrik ediyorum.” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN ZULME SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Eğlenceli ve eğitici videolara devam edeceklerini belirten Atlı, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Tabi devam ederken ara ara değerlerimizi ve İslami kimliğimizi yansıtacak videolar da çekeceğiz. Çünkü sadece eğlence ve gülmekten ibaret olmayan bir hayatı yaşıyoruz. Kudüs'ü asla yalnız bırakmayız, her zaman ne şekilde olursa olsun destek vermeye hazırız.  Bu kanalımdan önce de YouTube kanalım vardı fakat İsrail hakkında çektiğim bir video yüzünden kanalım sorgusuz sualsiz kapatıldı. Bir daha kapattılarsa yeni bir kanal daha açarız sorun yok.  Her Müslüman elinden geleni yapsa Kudüs bu şekilde gözlerimizin önünde bu zulme reva görülmezdi. Ben ve bilinçli YouTuber arkadaşlarım her zaman Filistin davasında en önlerde yer alacaktır. Biz hiçbir zaman zulme sessiz kalmayacağız, mazlum ve mustazaf insanların yanında olacağız. Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır.(Hz.Muhammed)”

Bu haberler de ilginizi çekebilir