• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şampiyon olan Şahinbey Belediyespor’u tebrik etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi (EAFF)’a ev sahipliği yapan Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi Ampute futbol takımı final maçında Legıa Warsaw takımını 3-1 mağlup ederek Gaziantep’te yeni bir ilke imza atıp Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine kazandırdı.

Türkiye’nin gururu olan Gaziantep Şahinbey Belediye Ampute takımını ilk tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da telefon ile arayarak şampiyonların coşkusuna ortak oldu.

Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazanan Şahinbey Belediyespor Onursal Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise kupayı Türkiye ve Gazze’de zulüm gören Filistin halkına hediye ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz sezon Ampute Süper Ligi’ni Lig Şampiyonu olarak tamamlayan Şahinbey Ampute Futbol Takımı şehre sadece ilk şampiyonluğu kazandırmakla kalmadı.

Şahinbey Ampute Futbol Takımı Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını Gaziantep’e getirerek ayrı bir ilke daha imza atarak Türkiye’nin gururu oldu.

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Başkanı Mateusz Widlak, Şahinbey Ampute Futbol Takımı Kulüp Başkanı Cuma Güzel’e ünlü golcü Robert Lewandowski’nin imzalı formasını hediye etti. Başkan Güzel de Widlak’a 27 numaralı forma hediye etti.

Turnuvada Şahinbey Ampute Futbol Takımı oyuncuları Rahmi Özcan ve Fatih Şentürk  7’şer gol atarak gol kralı oldular ve altın ayakkabı ile ödüllendirildiler.

Şampiyonlar Ligi final maçında Polonya'nın Legıa Warsaw takımını 3-1 mağlup eden Şahinbey Ampute Futbol Takımı maç bitiminde galibiyet coşkusunu yöresel müzikler eşliğinde doyasıya yaşadı. Şahinbey Ampute Futbol Takımı Onursal Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, takımın futbolcularını tek tek tebrik ederek salgından dolayı az sayıda ki taraftar ile birlikte şampiyonluk sevincini yaşadılar. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Şampiyonlar Şampiyonu Şahinbey Ampute Futbol Takımını tebrik etmek için Onursal Başkan Mehmet Tahmazoğlu ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan başarıdan dolayı oyuncuları tebrik ederek, "Şahinbey Ampute Takımını tebrik ediyorum. Başarılarının artarak devamını diliyorum. İnşallah kısa sürede ayarlayarak şampiyonları misafir edelim. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Takım Kaptanı Rahmi Özcan’la görüşerek ortaya koydukları mücadeleden dolayı tebrik etti.

Şahinbey Ampute Futbol Takım Kaptanı Rahmi Özcan da kupa ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etmek istediklerini ifade etti.

Şahinbey Belediyespor Ampute Futbol Takımı Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Şampiyonlar Ligi açılış maçında Polonya'nın Legıa Warsaw takımını 4-1, İtalya'nın Vıcenza Calcıo takımını 7-0, Azerbaycan'nın Karabağ takımını 5-0, Gürcistan'ın AFC Tiflis takımını 9-0 yenerek adını finale yazdırdı.

Finalde Polonya'nın Legıa Warsaw takımı ile ikinci kez karşılaşan Şahinbey Ampute Futbol takımı ikinci kez karşılaştığı rakibini 3-1 yenerek Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu. Turnuva da 3ncülük ve 4’ncülük için karşı karşıya gelen  İtalya'nın Vicenza Calcıo takımı, Karabakh F.K’yı 1-0 Mağlup ederek 3’ncü ve Azerbaycan Takımı Karabakh F.K’de turnuvada 4’ncü oldu.

Tüm sporcularımı kutluyorum

Şahinbey Belediye Başkanı ve Ampute Futbol Takımı Onursal Başkanı Mehmet Tahmazoğlu çok büyük bir başarıyı daha Gaziantep’e ve Şahinbey’e kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Avrupa Ampute şampiyonlar Lig’i maçlarına Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi olarak ev sahipliği yaptık. Düzenlenen bu büyük organizasyona beş ülkenin takımları katıldı. Üç gün boyunca yapılan maçlar sonrasında finale kalan takımımız, Polonya'nın Legıa Warsaw takımını 3-1 yenerek Avrupa Şampiyonlar Lig’i kupasını kazanmış oldu. Takımımızı, antrenörümüzü, yönetimi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“2022 dünya kupasının ev sahipliğine talibiz”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun 2022 Ampute Futbol Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılması için sonuna kadar destek olduklarını ifade eden Tahmazoğlu, “Şampiyonanın ilk açılış gününde Bakanımız Kasapoğlu, 2022 Ampute Futbol Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı müjdesini verdi. Bizde hem Gaziantep hem de Şahinbey Belediyesi olarak dünya kupasının şehrimizde yapılması yönünde gerekli girişimlerde bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel ise turnuvanın başından bu yana kupayı kazanacaklarına inandıklarını belirtti.

Şampiyonanın Gaziantep’e alınması için çok büyük gayret gösterdik ve bu konuda başarılı olduklarını anımsatan Güzel, “Çok güzel maçlar oldu. Her şeyden önemlisi maçlar fair-play çerçevesinde geçti. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanımız Kasapoğlu’na, Valimiz Davut Gül’e Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e ve bu başarının mimarı olan Onursal Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na, turnuvaya katılan sporculara ve teknik heyetlerine teşekkür ediyorum.” dedi

Emeğimizin karşılığını aldık

Alınan başarı için çok çalıştıklarını belirten Şahinbey Ampute Futbol Takımın başarılı oyuncusu Fatih Şentürk de, “Gollerin kimden geldiği önemli değil. Takım adına çok mutluyum. Şubat ayından bu yana çalışıyoruz ve emeğimizin karşılığını aldık. Attığım gollerde takımın katkısı çok büyük. Hepsinin yüreğine sağlık. Takımımızın başkanından yemek dağıtan personeline kadar hepsine çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Şahinbey Ampute Futbol Takım kaptanı Rahmi Özcan ise takım arkadaşları ile birlikte kenetlenerek kupayı kazandıklarını ve bu kupayı Gaziantep’e armağan ettiklerini belirterek, “Muhteşem bir maçtı ve muhteşem bir ortamda kupayı kazandık. Onursal Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na Kulüp Başkanımız Cuma Güzel, teknik direktörümüze ve futbolcu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Mohammed Mubarık da iyi mücadele edip inanarak kazandıklarını belirterek “Çok mutluyum. Şahinbey Ampute Futbol Takımı olarak kendi evimizde şampiyon olduk. Onursal Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na, Kulüp Başkanımız Cuma Güzel’e takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İyi mücadele edip inanarak kazandık.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir