• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Güney Kıbrıs'ta bir kişi AstraZeneca aşısını vurdurduktan sonra öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi sağlık yetkilileri, bu ayın başlarında aşılanan 39 yaşındaki İngiliz bir kadının Lefkoşa'daki bir hastanede öldüğünü söyledi.

Kadının, 6 Mayıs'ta İngiliz-İsveç ilaç şirketi AstraZeneca'ya ait Vaxzevria aşısını vurdurduğu belirtildi.

Rus haber ajansı TASS, kadının 19 Mayıs'ta beyin kanaması nedeniyle bir ambulansla Baf'tan Lefkoşa'ya getirildiğini ve hastanede yoğun bakım ünitesine yerleştirilerek solumun cihazına bağlandığını bildirdi.

Haberde, kadının aynı gün birkaç saat süren bir cerrahi operasyon geçirdiği ancak durumunun ciddiyetinin sürdüğü ifade edildi.

Rum sağlık yetkilileri, İngiliz kadının tıbbi geçmişi ve gördüğü tedavi süreci ile ölümü ve aşı arasındaki bağlantıyla ilgili bir soruşturma yürütüldüğünü duyurdu

Sağlık yetkilileri dün AstraZeneca tarafından üretilen aşıyı vurduranlar arasında 40 yaşındaki bir kadında da kan pıhtılaşmasını meydana geldiğini ancak sağlık durumunun şu an iyi olduğunu belirtti.

Rum makamları Mart ayı ortasında, diğer ülkelerde bu aşı ile aşılanmış kişilerde kan pıhtılaşması vakalarına ilişkin raporlar nedeniyle AstraZeneca aşısının uygulanmasını askıya almıştı.

Buna rağmen aynı aşıyla aşılama süreci devam etti. Nisan ayında, Rum Yönetimi bakanlarının çoğu, halka AstraZeneca tarafından geliştirilen ilacın hiçbir sağlık riski taşımadığını göstermek için Vaxzevria aşısıyla aşılanmıştı.

Fransa, Avusturya, Danimarka gibi bazı ülkelerde de AstraZeneca aşısını vurduran birkaç kişi daha sonra ölmüştü. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir