• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
Yaralarımızı Sarma Vakti: GAZZE’YE DERMAN OL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Mehmet Tahir Özsoy

Siyonist çetenin Filistin’de yaptığı katliam ve yıkımlar ve direnişin gösterdiği direnç ve zaferin ardından ateşkes sağlandı. Saldırılarda 66’sı çocuk, 243 Filistinli şehit oldu. Siyonist saldırıların ardında yıkılmış bir Gazze kaldı.

 

İşgal rejiminin düzenlediği saldırılarda yaralanan Filistinliler için acil tıbbı ilaç, gıda ve ambulans ihtiyaçları ve yıkılan yerlerin inşası için yardım çalışmaları hız kazandı. Bu çerçevede yardım kampanyaları başlatan Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil ve Umut Kervanı Vakfı Cengiz Kurtaran gazetemize açıklamalarda bulundu.

Terör rejiminin saldırmasıyla ‘Gazze’ye Derman Ol’ kampanyasını başlattıklarını belirten Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, “Bu olaylar Mescid-i Aksa’ya siyonist işgalcilerin girmesiyle birlikte başlamıştı. Daha sonra Mescid-i Aksa’dan men edilen halka saldırdılar. Şeyh Cerrah mahallesindeki Filistinlileri evlerinden çıkarma girişimleri oldu. Bu vesileyle orada ve Kudüs’te yaşayan halk Gazze’den yardım talep etti. Bununla birlikte Gazze’deki Müslümanlar buna duyarsız kalmadılar ve tepkilerini ortaya koydular. İşgal birlikleri Gazze’ye ciddi anlamda saldırıya başladılar. Bu saldırının başlamasıyla birlikte Gazze’de çok ciddi yıkımlar oldu. Çocuklar kadınlar siviller öldürülmeye başlandı. Biz daha ilk günlerde ‘Gazze’ye Derman Ol’ diye bir acil yardım çağrısı yapmıştık. Bununla ilgili resmi kurumlara başvurularımızı yapmış durumdayız. Halen bize daha bir dönüş olmadı. İnşallah hafta içi dönüş olursa bunu bir kampanyaya dönüştüreceğiz. Kampanya izni çıkarsa Türkiye’nin 81 vilayetinde vatandaşlarımıza, ‘Gazze’ye Derman Ol’ diyeceğiz. Bu kampanyada elden edilen tüm gelirleri Gazze’nin tekrar inşası için kullanacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

“ACİL YARDIM ÇAĞRISIYLA TOPLANAN YARDIMLARI EN KISA ZAMANDA GÖNDERECEĞİZ”

“Bu süreç içerisinde bazı yardımlarımız da hem Gazze’ye hem Mescid-i Aksa’nın muhafızlarına ulaştı.” diyen Karavil, şöyle devam etti: “Orada kaldıkları süre içerisindeki ihtiyaçlarını karşılama noktasında yardımlarımız ulaştı oraya. Şimdi de bir hazırlığımız var. Özellikle tıbbi anlamda sağlık sistemi ile ilgili yapabileceklerimizi yönetim kurulu olarak değerlendiriyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu acil yardım çağrısıyla toplanan parayı onlara göndereceğiz. Bununla birlikte kampanyamız da onaylanırsa daha sonraki projelerimizi de paylaşırız inşallah. Bu kampanyamızın içerisinde hem toplumda daha bir duyarlılık oluşturma adına stand kurma, resim sergisi açma gibi faaliyetlerimiz olacak. Bununla birlikte bu defaki saldırılar hem Müslümanlar içerisinde hem de gayr-ı Müslimler tarafından ciddi anlamda tepkiler gösterildi. Bunu da daha da iyi bir seviyeye götürmek için, farkındalık oluşturmak, bütün insanların gözü Gazze’de, Filistin’de olması için bir takım etkinlikler yapacağız. Bu defa öncekilerden farklı olarak bütün dünya halkları tepki gösterdi.”

GAZZE İÇİN ‘ŞİMDİ İNŞA ZAMANI’

Gazze için ‘şimdi inşa zamanı’ diyen karavil, “Gazze’ye Derman Ol” kampanyasında bütün vatandaşlardan destek beklediklerini belirterek şunları kaydetti: “Biz bunu, bu çıtayı biraz daha yukarı çıkarma adına bazı faaliyetler etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Bu süreç içerisinde özellikle Türkiye’deki insanlarımızı vatandaşlarımızı tebrik ederim. Aynı hassasiyet ve duyarlılıkla Filistin’e, Gazze’ye sahip çıkmalarını, onları bu işe davet ediyorum. Ciddi bir anlamda yıkım var. Belki on yıllarca bu yıkımı tamir etmek zor olacak. Biz Gazze’nin Filistin’in Mescid-i Aksa’nın yanında olduğumuzu her seferinde deklare edebilirsek, çok ciddi anlamda bu haklı davada direnişçilerin azmi artacak. Ben tüm halkımızı ‘Gazze’ye Derman Ol’ kampanya ve etkinliklerimize davet ediyorum. Bunda herkesin bir payının olması gerekir. Hz. Peygamber’in (s.a.v.), ‘Eğer gidip Mescid-i Aksa’da namaz kılamıyorsanız, oranın yakıtını karşılayın’ diye bir hadis-i şerifi var. Onu hatırlatmak isterim. Belki bugün bizim gitme imkanımız yok. Ama Gazze’nin inşası için herkes bir şeyler yapabilir. Mesele az ya da çok değil. Herkesin bu istikamette Gazze’ye Filistin’e Mescid-i Aksa’yı koruma adına desteklerini sunmalarını istiyorum. Tüm halkımıza bu kampanyada bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Şimdi inşa zamanı diyoruz.”

“FİLİSTİN HALKININ YANINDA OLACAĞIZ”

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran da, gazetemize yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gazze’deki siyonist yıkımın imarı, şehit ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması ve yaralıların tedavisi gibi yardım faaliyetleri sürdürdüklerinin altını çizen Kurtaran, “Rabbimiz tarafından bereketli kılınan mukaddes topraklarda siyonist çete dün olduğu gibi bugün de Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya saldırarak ne kadar aciz ve insanlıktan nasibini almamış olduğunu bir kez ortaya koymuş oldu. Rabbimize şükrediyoruz ki ilk kıblemiz ve ümmetin onuru olan kutsal şehir ve mescitlerimizi koruyan göğsü iman dolu Müminler ve Mücahitler siyonist çetenin tahmin edemeyeceği bir mücadele ile mağlup etmiş ve tek taraflı olarak ateşkes ilan etmesinin hezimetini onlara yaşatmıştır. Bu sebeple elde etmek istedikleri o kutsal toprakları asla elde edemeyecekler. Yaşanan son çatışmalarda büyük bir iman ve cesaret örneği göstererek siyonist çeteye kutsallarımızı çiğnetmeyen o onurlu Filistin halkının yanında olacağız ve siyonist çetenin tahrip etmiş olduğu o Mukaddes topraklardaki yıkımların bir an önce imar edilmesi, şehit ailelerinin tüm ihtiyaçlarının karşılanması, yaralı kardeşlerimizin yaralarının sarılması ve evleri yıkılan o mazlumların evlerinin bir an önce yeniden inşa edilmesi için Umut Kervanı olarak üzerimize ne düşerse ilk günden itibaren yaptığınız gibi bugün de yapacağız.” şeklinde konuştu.

“FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YARALARINI SARMAK EN BÜYÜK SORUMLULUKTUR”

“Filistinli kardeşlerimizin yaralarını en büyük sorumluluktur.” diyen Kurtaran, şöyle devam etti: “Siyonist çetenin Mescid-i Aksa'ya ve Gazze'ye saldırmasından sonra Umut Kervanı olarak Filistin'e acil yardım çağrısı yaparak başta sağlık kuruluşlarının ilaç ihtiyacı olmak üzere, ambulans, teknik ekipmanlar, elektrik kesintisinden dolayı jeneratör ve yakıt, bununla beraber şehit ailelerine maddi destek evleri yıkılan ailelere nakdi yardım ve insani diğer yardımlar ile beraber gıda dağıtımı için çağrıda bulunduk. Elhamdülillah tüm ümmet adına orada kahramanca direnerek kutsallarımızı çiğnetmeyen Filistinli kardeşlerimizin yaralarını sarmak biz Ümmet üzerine en büyük sorumluluktur. Elhamdülillah tüm Müslümanlar bu bilinçle dün Filistinli kardeşlerimizin yanında oldukları gibi bugün de bir an önce bu yaraların sarılması için fedakârlık yaptılar. Bizler yardım kuruluşu olarak hayırseverlerimizden gelen bağışları kardeşlerimize ulaştırdık ve ‘Acil Yardım’ çağrımız devam ediyor. Bir an önce kardeşlerimizin yaralarını sararak onlara derman olacağız tüm duyarlı kardeşlerimizi yardım çağrımıza destekte bulunmalarını istiyoruz. Rabbimiz en kısa zamanda siyonist çetenin o kutsal toprakları terk ederek tüm dinlere bağlı insanların huzur ve güven içerisinde yaşadıkları bir ülke olmasını Rabbimizden diliyoruz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir