• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Siyonist işgal rejiminin saldırıları Gazze'deki trajik insani durumu daha da kötüleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hasting, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, "Geçtiğimiz iki günü burada, Gazze'de, 11 günlük çatışmalardan sonra hayal bile edilemeyecek derecede acı çeken insanlarla konuşarak geçirdim. Son çatışmalardan etkilenen birkaç aileyle, eşini ve beş çocuğundan dördünü kaybeden bir baba ile tanıştım, Evleri tamamen yıkılan yerinden edilmiş ailelerin çaresizliğine şahit oldum." dedi.

"Son gerginlik, Gazze'de yaklaşık 14 yıldır süren abluka ve iç siyasi bölünmelerin yanı sıra tekrarlayan düşmanlıkların yarattığı vahim insani durumu daha da kötüleştirdi." diyen Hasting, "Salgından kaynaklananlar da dâhil olmak üzere var olan ihtiyaçları karşılamaya devam etmek için destek sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

Hastings "Nihayetinde, desteğimizin etkili olması ve bu trajedinin tekrarlanmamasını sağlamak için mümkün olan her türlü çabayı göstermeliyiz. Ateşkes, provokasyondan kaçınarak pekiştirilmelidir. Uluslararası insancıl hukuku ihlal edenler sorumlu tutulmalıdır. Devam eden çatışmanın temel nedenlerinin ele alındığı siyasi bir ufuk olmalıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir