• DOLAR 32.584
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2526.988
  • ...
PKK'nin Şengal'den kaçırdığı Ezidi çocuklarından haber alınamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'nin kaçırdığı sayısız Ezidi çocuk ve gençten haber alamayan aileler, çocuklarının akıbeti hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamamanın acısını yaşıyor.

KDP'nin Şengal Sorumlusu Qadir Qaçax, BasNews'e yaptığı açıklamada, PKK'nin kaçırdığı Şengalli çocuk ve genç sayısının bilinenden çok fazla olduğunu belirtti.

"PKK, Şengal halkına zulmediyor"

"Kaçırılan çocukların anne ve babaları çocuklarının akıbetini bilmiyor. Çünkü PKK'nin onları nereye götürdükleri belli değil." diyen Qaçax, Şengal halkının PKK tarafından büyük bir zulme maruz kaldığını dile getirdi. 

Qaçax, "PKK, Şengal halkının topraklarına el koyuyor, kimsenin topraklarını ekmesine izin vermiyor. Halka ait arazilerde tüneller ve mevziler kazıyorlar. Yardım kuruluşlarının bölgeye yardım götürmesine müsaade etmiyorlar." dedi.

PKK'nin Şengal'den kaç çocuk kaçırdığına ilişkin net bir veri bulunmadığına değinen Qaçax, PKK'nin yardım kuruluşlarının Şengal'e yardım ulaştırmasını engellediği gibi, kentte hizmet götürülmesine de izin vermediğini aktardı.

PKK'nin yaptıkları nedeniyle Şengal'de işlerin daha karmaşık hale geldiğini belirten KDP Şengal Sorumlusu Qaçax, bu durumun bölgede büyük bir kaosa yol açtığına vurgu yaptı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir