• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Siyonist işgalciler 3 hafta aradan sonra Mescid-i Aksa’ya yine baskın düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan açıklamada, işgal polisi, 4 Mayıs'tan bu yana Filistinlilerin direnişinden dolayı Aksa'ya giremeyen siyonist yerleşimcilerin Harem-i Şerif'e girmesine izin verdi.

İşgal polisinin, baskından önce ibadet edenleri alandan uzaklaştırdığı aktarılan açıklamada, yaklaşık 50 işgalcinin, polis eşliğinde Aksa'ya baskın düzenlediği kaydedildi.

Görgü tanıkları, işgalcilerin, Mescid-i Aksa’da namaz kılmaya gelen bazı gençleri gözaltına aldığını, gözaltına aldığı gençleri şiddetli bir şekilde darp ettiğini, bu sırada gençlerden bazılarının yaralandığını söyledi.

Kudüslü kaynaklar, siyonist işgalcilerin 28 Ramazan’daki çatışmaların ve sonrasında işgal altındaki topraklarda yaşanan olayların ardından ilk kez bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine işgal polisince izin verildiğini belirtti.

Kaynaklar, işgal polisinin sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’nın avlusunda siyonistleri korumak için önlem aldığını, cemaati avludan uzaklaştırdığını ve Mescid-i Aksa bekçilerini darp ettiğini söyledi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir