• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Cumhuriyet gazetesinden 2 istifa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet Gazetesi'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eleştirileri yanıt olarak yayımladığı açıklama, yoğun tepki ve istifalara neden oldu.

İçişleri Bakanı Soylu, 19 Mayıs Çarşamba günü TRT'de yaptığı ve Cumhuriyet Gazetesi'ni hedef aldığı açıklamasında bu medya organının manşetlerinde DHKP-C örgütünün reklamını yaptığını öne sürmüş, "Bir savcının şehadetini söyleyemeyecek kadar yoksunlar" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyet gazetesi Soylu'nun bu açıklaması sonrası konu hakkında bir açıklama metni yayımladı.

Söz konusu metinde, Soylu'nun Cumhuriyet gazetesini suçlarken verdiği örneklerin çoğunluğunun, şu anda yurt dışında bulunan gazeteci Can Dündar'ın başında bulunduğu İkinci Cumhuriyetçi bir ekibin gazeteyi yönettiği döneme denk geldiği belirtildi.

Yazının devamında, "Oysa, bugün Cumhuriyet gazetesi, bu ekibin yayın çizgisi ve tutumlarına karşı Cumhuriyet okur ve emekçileri ile birlikte dört yıl yürüttüğü hukuksal mücadele ve Yargıtay'ın da onadığı bir mahkeme kararı sonucu yönetime gelen Cumhuriyetçi kadro tarafından yayımlanmaktadır." denildi.

Can Dündar'ın suçlandığı bu açıklamadan sonra  gazetenin köşe yazarlarından  Profesör Doktor A. Erinç Yeldan ve Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu Aybars istifa ettiği.

Bu haberler de ilginizi çekebilir