• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Foto Safari ile fotoğrafçılar Ağrı'nın tanıtımını yapıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ağrı Valiliği koordinasyonunda, Ağrı Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Serhat Kalkınma Ajansı ve Foton Derneğinin katkılarıyla "Serhat Şehrinde Doğa ve İnsan" teması ve 45 yarışmacının katılımı ile düzenlenen 2. Ulusal Foto Safari, özel bir otelde Vali Osman Varol'un katılımı ile açılış programı gerçekleştirildi.

 

Açılış toplantısına Vali Osman Varol’un yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mehmet Özgül, Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ebu Muhsin Bulut, SERKA Genel Sekreteri Dr. İbrahim Taşdemir, Foton Derneği Başkanı Coşkun Aral, Ağrı Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Proje Uzmanları, jüri üyeleri, fotoğraf sanatçıları ve basın mensupları katıldı.

Fotoğraf sanatçılarından oluşan kıymetli jüri üyeleri ile fotoğraf tutkunlarını Kadim Kent Ağrı’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Varol, "İnanılmaz bir potansiyele sahip ilimizi insanlara tanıtmamız noktasında "Turizm Potansiyelini Keşfet Ağrı" sloganıyla yola çıktık ve ilimizin potansiyeline olan inancımızla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ülkemizin birçok yöresi gibi Ağrı’mızın da birçok güzelliği ve değeri var. Hatta Türkiye’nin yerini dahi haritada sağlıklı bir biçimde gösteremeyecek insanların sahip olduğumuz Ağrı Dağı, üstat Ara Güler tarafından ilk kez fotoğraflanan Nuh’un Gemisi İzi gibi değerlerimizi bildiğini görüyoruz. Dünya çapında inanç turizmi noktasında sembol olan değerlerimiz ve zengin doğal kaynaklarımızla çok önemli bir potansiyele sahibiz. Bu değerlerimizi sizlerin objektifinden görmek için düzenlediğimiz bu etkinlikte çok güzel fotoğrafların çekileceğine ve keyifli vakit geçireceğinize inanıyorum.” dedi.

Yüzlerce yarışmacı başvurusunun alındığı foto safari, Pandemi kurallarına uygun şekilde planlanarak 45 katılımcı ile başlayacak, Türkiye’nin önemli fotoğraf sanatçıları jüri heyetinde yer alarak fotoğrafları değerlendirecek. Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ebu Muhsin Bulut, ünlü savaş muhabirleri Coşkun Aral ve Bünyamin Aygün’ün yanı sıra bir çok ödüle layık görülmüş Adem Meleke, Mustafa Seven, Tanin Helvacı, Ali İhsan Öztürk ve Ara Güler’in yanında yetişmiş olan Fatih Aslan yer aldığı  jürinin oyları ile 3 fotoğraf derece ödülü alırken, 3 fotoğraf mansiyon ödülüne layık görülecek. 3 gün sürecek yarışmada Ağrı’nın tarihi ve doğal dokusu belgelenerek ilimizin turizm potansiyeli ortaya konulacak.

Fotoğraf sanatçıları en güzel kareleri çekmek için kentin tarihi ve turistik yerlerinden önemli kareler çektiler.

Etkinliğin Ağrı'da ikinci defa gerçekleştirildiğini kaydeden Kültür ve Turizm İl Müdürü Ebu Muhsin Bulut, "Valiliğimizin koordinesinde gerçekleştirdiğimiz '2. Ulusal Foto Safari' etkinliğimiz tüm hızı ile devam ediyor. Daha önceki etkinliğimizi 2017 yılında 170 fotoğrafçının katılımı ile gerçekleştirmiştik. Salgın şartları nedeni ile bu yıl daha kısa tuttuk katılımı. Başvuran 100 kişiden 45'ini kabul edebildik ve sistemi kapattık. Yarışmaya katılan jüri üyeleri aynı zamanda sahada çalışma yürütmektedirler. Bunlardan Coşkun Aral, Adem Meleke, Bünyamin Aygün, Mustafa Seven, Ali İhsan Öztürk var. Bu isimlerin dışında ismini sayamadığım birçok fotoğraf sanatçısı buradalar. Bu etkinliğimizin ilimizin tanıtımına önemli katkı sunacağına inanıyoruz." dedi.

İstanbul'dan yarışmaya katılan Refican Özgen, fotoğraf sanatçıları için Ağrı'nın önemli zenginlikler barındırdığını söyledi.

Özgen, "15 yıllık fotoğrafçıyım, Valiliğin daveti üzerine ilinizi tanıtmak için Ağrı'ya geldik. Fotoğrafçılar için Ağrı muhteşem bir zenginlik. Daha önce gelmiştim ama bu kadar detaylı dolaşmamıştım. Ağrı gerçekten muhteşem, insanlarınız çok iyi, yemekler harika ve doğası için çok konuşmaya gerek yok her şey göz önünde.

Muş'tan yarışmaya katılmak için gelen Adem Kapan ise şunları söyledi:

"Ağrı'nın doğal, tarihi güzelliklerini çekip herkesin görmesini istiyoruz. Ağrı hem insanları ve hem de doğası ile çok güzel. Mutlak suretle Ağrı ziyaret edilmesi, doğal güzellikleri keşfedilmesi gereken bir yer." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir