• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
İşgal rejimi Aksaray’da da telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında, direnişin tarihi başarısı tebrik edildi.

Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik barbar saldırılarının kınandığı açıklamanın öncesinde açılış konuşması yapan HÜDA PAR Genel Başkan Danışmanı İbrahim Yaz, Filistin meselesinin ümmetin ve insanlığın ortak meselesi olduğunu belirtti.

Yaz, "Filistin meselesi bir kavmin ya da bir ülkenin sorunu değil, İslam inancına sahip her ferdin ve insani duygular taşıyan herkesin ortak sorunudur. Mescid-i Aksa’da başlayan saldırılar Gazze’ye taşınmış, yüzlerce kardeşimiz şehit edilmiş, Gazze şehri tahrip edilmiştir. Siyonist zihniyet şunu iyi bilsin ki bizler şehit verdikçe çoğalan, yıkıldıkça daha güçlü ayağa kalkan bir ümmetiz. Bizleri sindiremeyeceklerini, yakın zamanda israil diye bir devletin de kalmayacağını iyi bilsinler. Direnişi selamlıyoruz, direnişe malımız ve canımızla sahip çıkıyoruz. Parti olarak daima Filistinli kardeşlerimizin ve Mescid-i Aksa’nın yanındayız." dedi.

"Siyonist işgalcilerin yaptıkları eşi benzeri görülmemiş bir insanlık suçudur"

Yapılan konuşmanın ardından basın açıklamasını HÜDA PAR Aksaray İl Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Altıntaş okudu.

Altıntaş, "Siyonist çetenin Gazze’ye yönelik barbar saldırıları ikinci haftasına girdi. Siyonistler cami, okul, hastane, sivil yerleşim alanı ayırımı yapmadan, hastanelere çıkan yollar, tarım alanları, şehre su ve elektrik sağlayan tesis ve şebekeleri gözü dönmüş bir şekilde bombalamaktadır. Yaralılar tedavi edilemesin diye doktorlara yönelik özel suikast ve saldırılar düzenlemektedir. Tıbbi malzeme ve acil gıda ihtiyaçlarının girişine izin vermemektedir. Şu ana kadar Gazze’de 65'i çocuk, 230 kardeşimiz şehid olurken, bin 570 yaralı vardır. Batı Şeria’da ise 4'ü çocuk toplam 25 şehid olurken, 6 bin 309 kardeşimiz yaralandı. Birleşmiş Milletlerin son açıklamasında Gazze’ye yönelik saldırılar neticesinde en az 75 bin Filistinlinin yerinden edildiğini açıkladı. Siyonist işgalcilerin yaptıkları, eşi benzeri görülmemiş bir insanlık suçudur. Bu vahşete dur demek, bütün dünyanın insanlık borcudur. Şehidlerimizin şehadetini tebrik ediyor, yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Gazze’de, Kudüs’te, Aksa’da, Siyonist işgale karşı direnen kardeş ve bacılarımızı buradan selamlıyoruz. Mekân olarak uzaklarında olsak da ruhumuz ve kalbimizle onların yanındayız. Kudüs davası bizim davamız, acıları bizim acımız, sevinçleri de bizim sevincimizdir. Tüm dünya da Siyonist rejim de bunu böyle bilsin." şeklinde konuştu.

"Filistin’deki zulüm ve katliam durdurulmalıdır"

Siyonistlerin vahşetini lanetlediklerini belirten Altıntaş, katliamın durdurulması gerektiğini belirtti.

Açıklamasında Altıntaş, şunları söyledi:

Bu zulüm ve katliam durdurulmalıdır. Tarih şahittir ki bu işgal çetesi kınama, açıklama ve protestolardan değil, sadece güçten anlamaktadır. Onları işgal ettikleri Lübnan’dan, Gazze’den zelil bir şekilde çıkaran direniş olmuştur. 10 Mayıs'ta Aksa’yı ve komşusu olan Şeyh Cerrah Mahallesi'nin işgalini akim bırakan da direniş oldu. Onları o kutsal topraklardan silip atacak olan, yine direniş olacaktır. Siyonistleri azgınlaştırarak pervasızlaştıran, işlediği cürümlerin onların yanına kar kalmasıdır. Eğer bu sefer de bu vahşet yanlarına kar kalırsa bunda sonra daha büyük katliamlara girişecek ve biz de izlemekle yetineceğiz.  Buna asla izin verilmemelidir. Allah Aziz’dir. İslam azizdir, Kudüs ve Aksa azizdir. Zulme, işgal ve talana teslim olmayıp direnenler azizdir ve aziz olmaya devam edeceklerdir.

"Allah en kısa zamanda özgür Aksa’da hep birlikte namaz kılmayı nasip eylesin"

Son olarak Altıntaş, "İki milyarlık İslam ümmetinin gözü önünde bu katliamların yapılması kabul edilemez. İzzet ve onur sahibi Müslümanlar, gençlerimiz, kadınlarımız, âlim ve yöneticilerimiz bu zilleti kabul etmemeli, Aksa’nın izzet ve onuru için ayağa kalkmalı ve haykırmalıdır. İki devletli, farklı inançların mensuplarından oluşan plan ve projelerle ne Kudüs ne Aksa özgür olmaz. Bu coğrafya da huzura kavuşmaz. Tarih buna şahitlik eden örneklerle doludur. Kudüs ve Aksa bin 200 yıl boyunca Müslümanların hâkimiyetinde huzura kavuşmuş, farklı inanç ve ırklara mensup topluluklar barış içerisinde yaşamışlardır. Farklı yol ve yöntemlerin gündeme gelmesi direnişi manipüle etme ve Siyonistlerin cüretkarlıklarını artırmaktan öte bir işe yaramayacaktır. Kudüs ve Filistin’e huzur ve güvenli ortamın oluşmasının tek yolu siyonistlerin işgal ettikleri topraklardan çıkmalarıdır. Bu çok uzak değildir. Orta ve uzun vadede ise Kudüs ve bütün Filistin topraklarının özgürlüğe kavuşması için somut ve işleyen bir proje hayata geçirilmelidir." ifadelerine yer verdi.

Kudüs'ün Rengi konulu resim sergisi

Basın açıklamasının ardından Kudüs'ün Rengi konulu resim sergisi açıldı. Sergide bir açıklama yapan HÜDA PAR Aksaray İl Başkanı Özgür Kalkan, "Filistin'de yaşanan vahşeti duyurmak adına bugün 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda resim sergisi açmış bulunmaktayız. Barbar israil'in saldırıları durana kadar, Filistin özgür olana kadar elimizden geleni yapacağız. Bugün buraya tüm Aksaraylı hemşirelerimizi davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.  (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir