• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
Bitlis esnafından "Dere Üstü Islah Projesi" için basın açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Ulu Camii önünde toplanan esnaflar, proje kapsamında esnafların mağdur olduklarını söylediler.

Düzenlenen basın açıklamasında konuşan Bitlis Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Turan Kitapçı, özellikle vakıf ve belediye kiracısı olan esnafın mağduriyet yaşadığını belirtti.

 

Esnafın sorunlarını dile getirmeye çalıştıklarını belirten Kitapçı, "Hem dere üstü hem derenin çevresinde bulunan dükkanlarımız yıkılıyor. Kimseye boyun eğmeden rızkımızı Allah'tan bekleyerek iş yerlerimizi çalıştırıyoruz. Dükkanlarımızın yıkılmasını istemiyoruz. Esnaf temsilcileri olarak, esnafımızın isteklerini dile getiriyoruz. Dere üstü ıslah projesi kapsamında yıkılacak iş yerlerinde birçok vakıf ve belediye kiracısı esnafımız var. Bunların mağdur olmaması için yetkililerden beklentimiz var. Devletin bizi zarara uğratmasını istemiyoruz. Esnafın da mağdur olmasını istemiyoruz. Yeni heyetler oluşturularak esnafla görüşülmeli. Bizlerin de fedakârlığıyla hep birlikte bu sorunu çözmek istiyoruz." dedi.

 Bitlis Bakallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkan Vekili Fesih Kara ise kanunlar çerçevesinde esnafların haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyledi.

Kara, "Esnaflardan talebimiz birlik olmaktır. Kanunlar çerçevesinde haklarımızı savunalım.  Ne esnaf ne de devlet mağdur olmasın. Şehrimiz yıkılmasın, harabeye dönüşmesin. Dere üstü ıslah projesi hepimizi etkiliyor. Ekmeğimizi kazanmak ve şehrimizi ayakta tutmanın peşindeyiz. Bir siyasi propaganda veya eylem değil, esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi için buradayız. Esnafımız şehri terk etmesin. Tüm yetkililerden isteğimiz, bizlere yardımcı olmalarıdır." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından esnaflardan oluşan bir heyet, sorunlarını görüşmek üzere Bitlis Belediyesine gitti. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir