• DOLAR 32.523
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.641
  • ...
Diyarbakırlı ressamların çizdiği resimler Filistin’e destek için satıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Filistinli Müslümanların direnişini resmeden 7 ressam, 3 gün boyuna tuvallere resmettikleri “Kudüs’ün Rengi” temalı resimleri bugün satışa çıkardı. Gelirlerinin tümünün Kudüs’e gönderileceği öğrenilen tabloların büyük meblağlarla alıcı bulduğu görüldü.

Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde 2 önce başlayan resim sergisi, bugün merkez Kayapınar ilçesi 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda Kudüs sevdalılarının beğenisine sunuldu.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Diyarbakırlı ressamların yağlı boya çalışmalarıyla Kudüs direnişini anlatan resimlerin geliri Filistin'e gönderilmek üzere satışa sunulduğu açıklandı.

Rağbetin yüksek olduğu resim sergisinde vatandaşlar tabloları almak için adeta yarıştı. Lakin sınırlı sayıda olduğundan bazıları alamadı. Alamayan Kudüs sevdalıları da nakdi yardımlarda bulundu.

Ressamların çizdiği bir tabloyu alan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, “Allah, müminlere, vadettiği yardım ve nusretini gönderdi. Dün gece saat 02.00’den itibaren siyonist rejim ateşkes ilan etmek zorunda kaldı. Bu onlar için büyük bir yenilgidir. Filistinli kardeşlerimizin zaferini tebrik ediyoruz. Bu vesileyle 3 gündür düzenlediğimiz resim sergisinde gönüllü ressam kardeşlerimiz başta olmak üzere emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kudüs sevdalısı Zehra Yılmaz da kolundaki çeyrek bilekliği verip bir tablo satın aldı. Yaptığı bu davranış büyük takdir topladı.

Duygu ve düşüncelerini paylaşan ressamlar ise Kudüs’ün direnişine katkı sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, tablo alan vatandaşları tebrik etti.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir