• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
Su kesintileriyle baş edemeyen mahalle sakinleri lastik yakarak yolu kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Fırat Mahallesi'nde 3 gündür sularının akmadığını iddia eden mahalle sakinleri, Mahalleden geçen Mevlana Celaleddini Rumi Bulvarı'nda lastik yakarak, yolu trafiğe kapattı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alarak göstericilerle görüştü.

Yapılan görüşmenin ardından mahalle sakinleri eylemi sonlandırırken, itfaiye ekipleri  yakılan lastikleri söndürdükten sonra yol trafiğe açıldı.

 

"Susuzluk canımıza tak etti"

Konu ile ilgili açıklama yapan Mahalle Muhtarı Ahmet Özbakan, "Bir aydan beridir Fırat Mahallesinin suları akmıyor. Urfa’yı aradım cevap alamadım. Başkanı arıyorum cevap alamıyorum, SUSKİ Müdürünü arıyorum cevap alamıyorum, başkan yardımcılarına gittim bir türlü sesimi kimseye duyuramadım. Yetkilileri uyardım, 'vatandaş protesto yapacak' dedim. Çünkü susuzluk canımıza tak etti! 3 gün üst üste suların akmaması, ne anlama geliyor? Biz 24 saat aksında demiyoruz, gündüz aksın, gece akmasın, yada gece aksın, gündüz akmasın. Ama 3 gün üst üste suyun akmaması… Hangi çağda biz yaşıyoruz? Ben bugün 6 tanker su mahallede dağıttım. Fırat Mahallesi'nde bin 800 hane var. Ben tankerle nasıl bu ihtiyacı karşılayacağım. Yani ben hiçbir yere sesimi duyuramadım.” ifadelerini kullandı.

"Suyun satıldığı iddiası"

Mahalleye su veren 2 su kuyusunun satıldığını iddia eden Muhtar Özbakan, "Eski hayvan pazarında 2 tane su kuyumuz vardı, mahalleye oradan su veriliyordu. O, kuyular satıldı. Bölge müdürünü aradım, dedim ki müdürüm bu kuyuların içinde bulunduğu parselleri alırsak ve sondaj vurmazsak daha karlı değilmiyiz? Bana dedi ki, 'O yetki yok bende' Belediye başkanına diyorum, yetki bende yok diyor. Ben nereye başvurayım bilmiyorum. Yapılan yasal değil ama yapılan eylem vatandaşın sesini duyurması için en doğal hakkıdır. Sesiz sedasız, kavgasız biz burada sesimizi duyurmaya çalıştık." dedi.

"Fırat Nehri Su Projesi'nin akıbeti ne oldu?"

Fırat Mahallesi'ndeki su sorununa dikkat çeken HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak, "Kentimizin su sıkıntısı bir türlü bitmek bilmiyor. Özellikle içerisinde bulunduğumuz salgın sürecinde, havaların da ısınmasıyla birlikte temel ihtiyacımız olan suyu temin edememek büyük mağduriyetlere neden olmaktadır. Yaptığımız alan taramasında halkımızdan bize gelen bilgilere göre merkez ve kırsal bir çok mahallede su kesintileri devam etmektedir. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında ihalesi yapılan 'Siverek'e içme suyu kazandırdık' denilerek reklam panolarında afişe edilen 'Fırat Nehri Su Projesi'nin akıbeti ne oldu? Projenin bir an önce bitirilmesini ve halkımızın temel ihtiyacı olan suyun kesintisiz halka sunulması için yetkililerden gerekli olan adımları atmasını bekliyoruz. HÜDA PAR olarak bu sorunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz." şeklinde ifade etti.

 

"Şehre su pompalayan içme suyu şebekeleri delinerek tarımsal sulamada kullanılıyor"

2021 yılında halen su sorunun yaşanmasına anlam veremediğini belirten DEVA Partisi Siverek İlçe Başkanı Cuma Şirin, "Fırat mahallesine su sağlayan kuyuların bulunduğu parsellerin satılması ve sonrasında bu açığı kapatacak kuyuların planlanmadığı için mahalleli su bulamıyor. Yetkililerin sorunu çözmemesinden dolayı dün akşam vatandaş Çermik yolunu trafiğe kapatıp lastik yaktı.  2021 yılında halen şehir merkezine su sağlayamıyoruz. Karacadağ başta olmak üzere kente su pompalayan içme suyu şebekelerinin bir çok yerde delinerek tarımsal sulama için kullanılması da sorunu büyütüyor." şeklinde konuştu.

ŞUSKİ Siverek Koordinatörü Zülfikar Gülel ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mahallede yaşanan su sıkıntısından dolayı 2 kuyuda sondaj çalışmaları devam ediyor, çalışmaların tamamlanmasıyla mahalledeki su sıkıntısı giderilecektir." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir