• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
‘İnsan ticareti ile mücadele’ istişare toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü İnsan Ticareti Mağdurlarını Koruma Dairesi Başkanlığı ve Uluslararası Göç Örgütü işbirliği ile oluşturulan ’İnsan Ticaretiyle Mücadele Yaklaşımlarının Kriz Durumlarına Entegre Edilmesi Projesi’  kapsamında ilde yürütülen çalışmalar, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı.  

İnsan ticareti ile mücadelede kurumlar arası koordinasyonun arttırılmasına yönelik yürütülecek çalışmaların görüşüldüğü toplantıda açılış konuşması yapan Vali Şahin, insan ticareti ile mücadelenin sadece kolluk kuvvetlerinin görevi olmadığını söyledi. Vali Şahin, diğer kurumları da ilgilendiren birçok boyutunun bulunduğunu ve yabancı veya Türkiye vatandaşı ayrımı gözetilmeksizin bu suçla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Daha sonra Göç İdaresi uzmanları tarafından insan ticareti ile mücadele konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin yapılan sunumun ardından, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Rıfat Sagut tarafından insan ticareti suçunun Ceza Kanunu ve Yargıtay Kararları ışığında değerlendirilmesine yönelik geniş bir sunum yapıldı.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir