• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Gazze'de ateşkes başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist işgal rejimi Güvenlik Kabinesi, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik 11 günlük saldırının ardından ateşkes kararını onayladı.

Yapılan açıklamada, Mısır'ın karşılıklı ateşkes girişiminin, koşulsuz kabul edildiği vurgulandı.

Hamas da ateşkesin kabul edildiğini duyurdu. Ateşkes Türkiye saati ile 02'de başladı.
Böylece 11 günlük saldırıların ardından Gazze'de silahlar sustu.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de terörist çete ile Gazze Şeridi'nde ateşkesin yerel saatle bu gece 02.00’de başlayacağını doğrulamıştı.

Siyonist çete savaş uçakları ateşkese bir saat kala Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar düzenlemeye devam etmişti.

İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri de saldırılara karşılık Gazze çevresindeki bölgelere roket attıklarını açıklamıştı.

Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinli gençlerden "ateşkes" sevinci

Varılan ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından, Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinliler, sokaklara çıkarak sevinç gösterisinde bulundu.

Gazze Şeridi'nin çeşitli kentlerinde yüzlerce genç yürüyüşler düzenledi. Başta Ramallah olmak üzere Batı Şeria'daki kentlerde de sokaklara çıkan gençler, Gazze'deki Filistin direniş gruplarına destek sloganları attı.

Filistinli gençler, "Ramallah'tan onurlu Gazzemize selam olsun", "Fetih, İslami Cihad ve Hamas. Birliğiniz bizi gururlandırdı" şeklinde sloganlar atarak ateşkesten duydukları sevinci ifade etti.

Hamas ve siyonist çete arasında varılan, karşılıklı ve eş zamanlı olması kararlaştırılan anlaşma, 02.00'de yürürlüğe girmişti.

Gazze'ye yönelik 10 Mayıs'tan bu yana devam eden siyonist çapulcuların saldırılarında 65'i çocuk, 39'u kadın 232 Filistinli şehit oldu.

Kaynak: AA, TRT Haber

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir