• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.677
  • ...
"Malatya Filistinli Kardeşlerinin Yanında" sloganıyla basın açıklaması düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer ve il yönetimi tarafından karşılanan heyet ile gerçekleşen görüşmede, işgalci terör çetesinin Filistin’de yaptığı insanlık dışı katliamları ve Müslümanların bu konuda yapmaları gerekenler konuşuldu.

"Kürecik ve NATO Radar Üssü kapatılmalı"

Malatya Siyasi Platformu'nun 'Özgür Kudüs için ve Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması için Cuma namazı sonrasında yapılacak basın açıklaması sebebiyle ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, şöyle konuştu:

Yapılacak basın açıklaması ile ilgili salı günü başlattığımız siyasi parti ziyaretleri kapsamında son olarak bugün HÜDA PAR’ı ziyaret ettik. HÜDA PAR ile birçok konuda aynı şeyi düşünüyoruz. Talebimize destek verdikleri için kendilerine hassaten teşekkür ediyorum. Kendileri de aynı programları icra edeceklerdi inşallah programı hep birlikte yapmış olacağız. Tüm Müslümanlar siyonizme karşı mücadele ediyorlar. Burada Kürecik Radar Üssü söz konusu. Kürecik Radar Üssü’nün israile hizmet ettiği ile ilgili dedikodu var. Buradan alınan bilgiler israilin güvenliğini temin ettiği söyleniyor. Dolayısıyla eğer böyle bir şey varsa buna karşıyız ve kapatılmasını istiyoruz. Eğer burası israile değil de NATO’ya hizmet ediyorsa gene kapatılması gerekir. Çünkü daha önce NATO ülkeleri (işgalci terör çeteleri Filistin’e saldırdığında) itidal ve kınıma çağrıları yaparlardı ama fakat (işgalci terör çetelerinin) son saldırılarında israilin meşru müdafaa hakkından bahsediyorlar. Filistinlerin attığı taşlara karşılık onların attığı bombaları haklı görür bir şekilde çıkışlar yapıyorlar. Dolayısıyla Müslümanların kadınlarını ve çocuklarının kanını hiçe sayan, değersiz gören NATO anlayışına karşı, NATO’nun güvenliği de bizim için değersizdir. Bunlardan dolayı Kürecik NATO Radar Üssü’nün kapatılmasını istiyoruz.

"Siyonistlerin yaptığı katliam ve zulümleri görmezden gelmek hepimiz için bir vebaldir”

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, "Düşündüğümüz program çerçevesinde ortak davamız ve sevdamız olan Kudüs ile alakalı yapacağımız programla alakalı kendileri bir çalışma başlatmışlardı. Konu Kudüs olanca hangi platformda olursa olsun imanı ve insanı bir sorumluluk gördüğümüz için her türlü desteği vermeye hazırız. Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığının başlattığı bu çalışmalara biz de destek veriyoruz. ‘İsrail bir terör devletidir’ diyen Sayın Cumhurbaşkanın sözlerinin altına parti olarak imzamızı atıyoruz. İsrail bir terör devletiyse, onunla ilişkilerde kendisine terör muamelesinin yapılmasını talep ediyoruz. Sonuçta karşınızda bir terör devleti var. Yaptığı hiçbir şey insanlığa bir fayda getirmemiş, sadece kendi siyonist zihniyetlerini dünyaya kabul ettirmek için yapılmıştır. İşgalci terör rejiminin elçiliği, İncirlik ile Malatya'mızda bulunan Kürecik NATO Radar Üssü kapatılabilir. Bu saatten sonra israilin yaptığı katliam ve zulümleri görmezden gelmek hepimiz için bir vebaldir." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de salı günkü grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin NATO üyeliğinin tartışılması gerektiğini, İncirlik ile Kürecik NATO Radar Üssü’nün boşaltılması gerektiğini söylemişti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir