• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriyeliler gönderilmesin diye 25 şehirde eylem yaptılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri Danimarka Hükümeti Suriye'de çatışmaların azalmasını ve güvenli bölgelerin oluşmasını gerekçe kılarak Suriyeli mültecileri geri gönderme kararı aldı.

Suriyeli sığınmacıların zorla sınır dışı edileceği duyurulduktan sonra ülkenin 25 kentinde mültecilere destek gösterileri düzenlendi.

Başkent Kopenhag ve ülkenin en büyük şehirleri Aarhus, Odense, Aalborg, Vejle ve Kolding dahil toplam 25 şehirde, Danimarka’nın Suriyelileri ülkelerine geri gönderme kararına tepki gösterildi.

Babasını iç savaşta kaybeden, annesi ve küçük kız kardeşlerinin oturma izinleri iptal edilen 18 yaşındaki Mohamad Alatta Suriyeye geri dönmek istemediklerini, can güvenliklerinin olmadığını söyledi.

Halklararası Yardımlaşma (Mellemfolkeligt Samvirke) adlı sivil toplum kuruluşu Genel Sekreteri Tim Whyte ise"Şu an bir halk harekatının başlangıcındayız. Ülke genelinde 25 şehirde vatandaşlar toplanarak Suriye’ye geri göndermelere karşı protesto gösterisi düzenliyor. Gösterilere katılan vatandaşların amacı tanıdıkları insanların, sınıf arkadaşı olsun, iş arkadaşı olsun, komşusu olsun bu kişilerin kaçtıkları bir diktatöre geri gönderilmesi kararına tepki göstermek. Böyle bir karar, Danimarka değerleriyle örtüşmüyor. Bu bizim tanıdığımız bir Danimarka değil. Danimarkalılar bu karardan dolayı utanç duyuyorlar ve başka bir Danimarka istiyorlar. Bu tepkinin büyüyeceğini ve daha fazla insanın katılacağı gösteriler olacağını düşünüyorum."

Danimarka aldığı bu kararla Suriyelileri ülkelerine geri gönderecek ilk ülke olacak

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir