• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
LANETLİ SİYONİST TÜM  KUTSALLARI ÇİĞNİYOR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

DOĞRUHABER

KUR’AN AYETLERİYLE ALAY ETTİLER!

Hadsiz siyonist işgal rejimi mescitleri harap ettiği ve Müslümanları katlettiği yetmezmiş gibi şimdi de Gazze'ye yapılan saldırılar hakkında rezil bir paylaşımda bulunarak, Kur'an-ı Kerim ayetleriyle alay etti.

Siyonist işgal rejiminin resmi Arapça sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Gazze'de sivil yerleşimlerin hedef alındığı bir fotoğraf paylaşıldı.

Gazze'ye yapılan bir hava saldırısının görüntüsünün yer aldığı paylaşımda, Müslümanlarla alay etmek maksadıyla Fil Suresi'nden "Rabbinin, fil sahiplerine ne yaptığını görmedin mi?" ayetine yer verildi.

Fil Suresi, Kâbe'yi yıkmaya gelen Ebrehe'nin ordusunun ebabil kuşlarının taşıdığı taşlarla yok edildiği "Fil Hadisesi"nden bahseden bir sure.

Dünya kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve uluslararası kuruluşlar ile devletlerin tüm çağrılarına rağmen sivillere yönelik saldırılarını sürdüren siyonist işgalcilerin, resmi sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşım, dünya Müslümanları tarafından büyük tepkiler ile karşılandı.

MESCİD-İ AKSA VAKFI MÜDÜRÜ KİSVANİ'DEN KINAMA

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, hadsiz siyonistlerin Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırıyı "vahşilikle" niteleyerek, işgalcilere bağlı sosyal medya hesaplarından yapılan Kur'an-ı Kerim'den ayetlerle paylaşımları sert bir dille eleştirdi.

Şeyh Kisvani, siyonist katillerin ayetlerin anlamlarını ve bağlamlarını çarpıtarak lehine kullandığına dikkati çekerek şunları söyledi:

"Onlar ayetleri bağlamından kopararak ters yüz ediyorlar. Halbuki asıl kendileri Fil sahipleridir, Gazze'deki mazlum insanlar değildir."

Şeyh Kisvani, bu tür paylaşımların "Allah'ın ayetleriyle alay etmek" anlamına geldiğine vurgu yaparak, "Bu açıkça Allah'ın ayetleriyle alay etmektir. Biz bu yapılanları şiddetle kınıyoruz." dedi.

İşgalci siyonistlerin yaptıklarının büyük bir zulüm olduğunu ve bu zulümden ötesinde yapacağı bir şeyi kalmadığını ifade eden Şeyh Kisvani, bir kez daha asıl "Fil sahiplerinin israil ordusu" olduğunu tekrarladı.

Şeyh Kisvani, siyonist işgal rejiminin bu tür paylaşımlarla sadece Filistinlilerin değil, tüm İslam aleminin duygularıyla alay ettiğini ve provoke ettiğini kaydetti.

Şeyh Kisvani ayrıca, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere dua ederek, "Allah'tan israil'in yaptıklarını başına çalmasını niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

KADIN VE ÇOCUKLARI KATLETTİ!

İşgalci siyonist katiller vahşi yüzlerini tüm dünyaya göstermeye devam ediyor. 10 gündür çocuk, kadın demeden sivil halkı bombalayarak nasıl bir savaş ahlakına sahip olduğunu ortaya koyan işgal çetesi, bu güne kadar 60’ı aşkın çocuğu ve 40’a yakın kadını katletti.

Özellikle sivil bölgeleri hedef alan siyonist işgal çetesi bu şekilde direnişi geri adım atmaya zorluyor. Ancak onurlu Filistin halkı her defasında Mescid-i Aksa ve mübarek çevresindeki Filistin toprakları uğruna her şeylerini feda etmeye hazır olduklarını göstererek işgalciyi çıldırtmakta.

 

GAZZE’DE 10 GÜN İÇERİSİNDE 220 KİŞİ ŞEHİD OLDU

Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre siyonist rejimin, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehid olanların sayısının 220'ye çıktığı belirtildi. Şehidler arasında 63'ü çocuk ve 36 kadın da bulunduğu, yaralı sayısının ise 1500'e ulaştığı da ifade ediliyor. Yaralanan Filistinlilerden 50'sinin çok ağır yaralı, 450'sinin çocuk, 295'inin de kadın olduğu aktarıldı.

Öte yandan Filistinli direnişçiler, saldırılara karşılık Gazze'den siyonist işgalcilere roket atmaya devam ediyor.

Gerginliğin başladığı günden bu yana roket atışları nedeniyle 12 işgalci siyonistin öldüğü bildirildi.

Gazze dışında, işgal güçlerinin ve yerleşimcilerinin Batı Şeria'daki toplumsal olaylar sırasında 20 Filistinliyi öldürdüğü kaydedildi.

İşgalci savaş uçakları Gazze'de, içinde medya kuruluları, hastaneler ve sağlık kuruluşlarının da olduğu 132 binayı bombalayarak yerle bir etti ve en az 2 bin 500 kişi de evsiz kaldı.

TRAVMA TEDAVİSİ GÖREN 11 FİLİSTİNLİ ÇOCUK İSRAİL HAVA SALDIRILARINDA ŞEHİT OLDU

Filistin’de siyonist işgal rejiminin sürdürdüğü saldırılar en çok çocukları etkiliyor. Saldırıların merkezinde bulunan çocukların birçoğu, yaşadıkları korkunç olayların şokunu bir türlü atlatamayarak ciddi psikolojik sorunlar ile karşı karşıya kalmakta.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik hava saldırılarında 60'ın üzerinde çocuk katledildi. Katledilen bu çocuklardan 11'inin ise travmayla başa çıkabilmek için NRC'den yardım aldıkları öğrenildi.

Nüfusun yoğun olduğu bölgelerde 5 ile 15 yaş arasındaki 11 çocuğun tamamı, ölen veya yaralanan sayısız akrabasıyla birlikte evlerinde öldürüldü.

NRC Genel Sekreteri Jan Egeland, çocukların öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Travma tedavilerine yardım ettiğimiz, güvende olduklarını düşündüğümüz 11 çocuğun evlerinde iken bombalandığını öğrendiğimizde yıkıldık. Artık gittiler, aileleriyle birlikte öldürüldüler, hayalleri ve peşlerini bırakmayan kabuslarla gömüldüler. İsrail'i bu çılgınlığı durdurmaya çağırıyoruz. Çocuklar korunmalı. Evleri hedef olmamalı. Okullar hedef olmamalı. Derhal onları bombalamayı bırakın."

GAZETECİLERİ VURUYOR

Siyonist işgal rejimi, Gazze Şeridi başta olmak üzere Filistin ve işgal altındaki topraklarda katliamları kamuoyuna duyurmaya çalışan gazetecileri hedef almaya devam ediyor.

İşgal uçakları, dün sabah Gazze Şeridi'ndeki Radwan Mahallesi'ndeki El Aksa Radyosu sunucusu Yusuf Ebu Hüseyin'in evini bombaladı. Saldırıda Ebu Hüseyin şehit olurken bazı siviller de yaralandı.

Ebu Hüseyin'in şehadetiyle işgalci rejimin katlettiği gazetecilerin sayısı da 3'e yükseldi.

İşgal rejimi 10 Mayıs'tan bu yana Filistinlileri sesini duyurmaya çalışan medya kurumları ve ofislerini de hedef alıyor. İşgal rejimi geçtiğimiz gün içerisinde 26 yerel, Arap ve uluslararası medya kuruluşlarının bulunduğu 2 binayı bombardımanla tamamen yıktı. Gazze Şeridi'nde bulunan bir başka bina ise büyük hasar almıştı.

DOKTOR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KATLETTİ

Barbar işgal rejimi çocuk, kadın ve diğer sivillerin yanı sıra özelikle sağlık çalışanlarını da hedef alıyor. Barbar saldırılarını devam ettiren siyonist işgal rejimi, sadece bir günde Batı Şeria ve Kudüs'te 156 sağlık çalışanını yaraladı.

İşgalci siyonistlerin saldırıları esnasında şu ana kadar birçok doktor ve sağlık çalışanı hayatını kaybetti.

Gazze'deki Sağlık Bakan Yardımcısı Yusuf Ebu Riş, basına yaptığı açıklamada, "İşgalci savaş uçakları, sağlık merkezlerini, ambulansları, yetimhaneleri, ibadet alanlarını ve yaralıların tedavisini engellemek amacıyla hastane yollarını hedef aldı." ifadesini kullanmıştı.

Dr. Yusuf Ebu'l-Rish, Siyonist işgalci rejimin sağlık kurumlarını kasıtlı olarak bombaladığını ve Gazze'deki sağlık personelinin çalışmalarını bilinçli olarak engellediğini belirttikten sonra, "İşgal saldırıları, güvenlik arayışında olan 40 binden fazla kişinin yer değiştirmesine neden oldu. Su ve elektrik gibi hayati temel hizmetler kesintiye uğradı." dedi.

"Siyonist işgalci rejimin halkımıza karşı işlediği suçlardan sorumlu tutulması gerekmektedir" diyen Ebu'l-Rish, "Sağlık sektörünün tüm yönlerini etkileyen haksız ablukaya son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Medical sağlık ekiplerinin, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için Gazze ile geçişlerin açılması çağrısında bulunuyoruz. Gazze'ye tıbbi yardım, ilaç ve sarf malzemeleri tedarikini acilen talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gazze'deki hükümete bağlı Medya Ofisinden yapılan açıklamaya göre, ağır bombardımanlar nedeniyle en az 36 okul ve çok sayıda sağlık merkezi zarar gördü.

 

HASTANELERİ KULLANILAMAZ HALE GETİRDİ

Özelikle sivil yerleşim yerlerini bombardımana tutan işgalci siyonistler bu saldırılarda yaralanan sivillerin tedavi edilememesi için özellikle sağlık kurumlarını hedef almaya devam ediyor. Hastaneleri bombalayan insafsız işgal çeteleri bununla beraber, ambulansların hastanelere ulaşmasını engellemek isteyen hastanelere giden caddeleri ve yolları bombalayarak kullanılamaz bir hale getiriyor.

Bu durama karşı açıklamada bulunan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, isim vermeden, Gazze'deki sağlık durumunun son derece endişe verici olduğunu, "son günlerde tırmanışa geçen çatışmalarda sağlık çalışanlarına ve tesislerine yönelik onlarca olay meydana geldiğini" söyledi.

Üstü kapalı bir şekilde işgal rejimini uyaran Adhanom Ghebreyesus, "Sağlık çalışanlarının ve tesislerinin korunması her koşulda bir zorunluluktur. Uluslararası insancıl hukuk normlarına tam olarak saygı gösterilmesi esastır." ifadesini kullandı.

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan ise bir soru üzerine, "Çatışma bağlamında, sivillerin sağlığı ve hayatlarının korunması gerekiyor. Ayrıca onlara sağlanan sağlık hizmetlerinin de korunması gerekiyor. Sağlık hizmetlerine yönelik tüm saldırıların derhal durdurulması ve insanlar için gerekli sağlık hizmetlerine erişimin garanti altına alınması gerekiyor." görüşünü paylaştı.

 

CAMİLERİ BOMBALADI

Siyonist işgal çeteleri başta Mescid-i Aksa olmak üzere Filistin’deki camileri hedef almaya devam ediyor. Bombardıman esnasında özellikle siviller hedef alan işgalciler birçok camiyi de hedef alarak camileri kullanılamaz bir hale getirdi.

Gazze’de, Batı Şeria’da, Lod kentinde, Akka kentinde ve diğer birçok kentte camileri hedef alan işgalcilere karşı Filistinli genler de vücutlarını camilere karşı siper kılmaya devam ediyor.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir