• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Sami Ebu Zuhri: Kudüs'ü hiçbir bedel karşılığında satmadık satmayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sultanbeyli kent Meydanında yaklaşık 30 STK'nın desteğiyle düzenlenen program Türkiye Kur'an-ı Kerim güzel okuma birincisi İbrahim Deniz'in Kur'an tilavetiyle başladı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Sultanbeyli Kardeşlik Platformu Sözcüsü İsmail Bakırhan, Türkiye halkının rengine ve milletine bakmadan darda kalanlara yardım ettiğini vurguladı.

İsmail Bakırhan

Bakırhan, "Ey israil! Derhal ve hemen Filistinli kardeşlerimize karşı yürüttüğün siyonist ve zorba zalimliğinden vazgeç. Aksi takdirde 84 milyon ülke evladının tepene indireceği yumruğu değil inşa ettiği demir kubbe çelik kubbeler dahi koruyamayacaktır." diye konuştu.

Programda bir konuşma yapan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Ey Neteyahu! Kudüs senin değil, bizimdir. Ey Kudüs! Yalnız değilsin. Biz seninle beraberiz. İşgal gücü israil her zaman kutsal saydığımız Kudüs ve Mescid- Aksa'mızı yıkmak için harekete geçti. Onlar kendileri için bir proje çiziyor ve mukaddes saydığımız Kudüs'ü Yahudi şehrine dönüştürmek istiyorlar. Aynı şekilde Mescidi Aksa'yı bir Yahudi ibadet merkezine çevirmek istiyorlar. Sizler de siyonistlerin Ramazanın 28'inci gününde Mescid-i Aksa'da namaz kılan Müslüman kardeşlerinize nasıl saldırdıklarını gördünüz. Yine Yahudilerin kutsal olan musallaya girip zikir çekmek istediklerini gördünüz. Fakat kardeşleriniz buna engel oldu. Eğer ki, Yahudilerin yaptığı bu saldırı dünya üzerinde herhangi bir Kilise veya Havra'ya yapılsaydı tüm dünya ayağa kalkacaktı. Yahudiler ve aveneleri Müslümanları Kudüs’ten silmek istiyor. Gazzeli kardeşleriniz buna izin vermedi ve füzelerle karşılık verdiler. Kudüs bizim kırmızıçizgimizdir. Hiçbir bedel karşılığında satmadık satmayız." dedi.

Sami Ebu Zuhri

"Direniş tarihinde ilk defa Tel Aviv Gazze'den atılan füzelerle vuruldu"

Ebu Zühri, "Sizin de bildiğiniz gibi Gazze, 15 yıldır aşkındır ambargo altındadır. Buna rağmen Müslümanların şerefi olan Mescid-i Aksa'yı korumak için israile füzeler fırlattı. Direniş tarihinde ilk defa Gazze’den, Tel Aviv’e siyonistlerin yerleşim yerlerine füze gönderdik. İşgalcilerin birçok noktası elhamdülillah Kassam Tugaylarının gönderdiği füzelerle vuruldu. Gazze’deki kardeşleriniz Gazze’yi, Filistin’i himaye etmek için canını feda ediyor. Şu anda işgalcilerin aldığı kararla havayolları kapatılmış durumdadır. Direniş cephesi birçok önemli yeri vurdu. Bunların başında gaz ve petrol merkezleri geliyor. Siyonistlerin çoğu yaşadıkları yerlerden göç ettiler. Allaha şükürler olsun ki, Kassam Tugaylarının gönderdiği füzeler 400 siyonistin yaralanmasına vesile oldu. İşgalci medyayı takip ediyoruz. Çok sayıda ölünün de olduğunu buradan beyan etmek isterim. Allaha hamdolsun İsrail ilk defa Kassam’ın karşısında yenilgiye uğradı. Bunun acısını sivillerden çıkardadırlar. Onlar hıncını sivillerden çıkarmak istiyor. Sivilleri katledip bizden de barış bayrağını kaldırmamızı istiyorlar. Sizden aldığımız destekle asla ve asla teslim olmayacağız. Bizler Kudüs’ü canımızla bedenimizle her şeyimizle koruyacağız." diye konuştu.

"Kudüs'ü korumaktan asla vazgeçmeyeceğiz"

Asla Filistin Sağlık Bakanlığının verilere göre 250'ye yakın şehidin olduğu bilgisinin paylaşıldığını hatırlatan Ebu Zühri, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Binlerce binamız işgalciler tarafından yıkıldı. Sadece Gazze'de yapılan bir saldırıda yüzlerce F-35 görev aldı. Onlar, bütün bu teknolojik altyapıya rağmen Gazze’yi bombalıyorlar ama direniş ateşini söndüremiyorlar. Biz biliyoruz ki işgalcilerin arakasında batılılar var. Bizler Kudüs' ün korunması konusunda ne kadar füze ve mermi yesek de bu işten vazgeçmeyeceğiz Bütün dünya bunu böyle bilsin." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir