• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...

Çin'de yapılan açıklamada son günlerde kripto paraların fiyatlarında yaşanan artış hatırlatılarak, "sanal paraların gerçek para birimi olmadığı" ve "piyasada kullanılamayacağı" belirtildi.

ELON MUSK’TAN SONRA ÇİN DARBESİ!

BBC Türkçe’nin haberine göre, Çin, kendi dijital para birimini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Financial Times gazetesine konuşan uluslararası hukuk firması Pinsent Masons'tan Paul Haswell, Çin'deki eğilimin üç nedeni olduğu görüşünde: "Birinci neden, kendi dijital para birimlerine sahip olmaları. İkincisi nakit çıkışlarının kontrol edilemiyor olması, üçüncü neden ise insanların dolandırılmasının önüne geçmek."

TWEETLE DÜŞÜYOR TWEETLE YÜKSELİYOR: BİTCOİN

ABD’li otomotiv ve teknoloji şirketi Tesla 2021 yılının şubat ayında 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin aldığını açıklamış, mart ayı itibarıyla Bitcoin ile ödemeleri kabul etmeye başlamıştı. Son olarak Tesla’nın kurucusu ve üst yöneticisi Elon Musk 12 Mayıs’ta sosyal paylaşım platformu Twitter hesabında Bitcoin üretimi sırasında kullanılan enerji miktarının fazlalığı nedeniyle Tesla'nın araba satışlarında kripto para ile ödemeleri kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Musk, "Kripto para birçok düzlemde iyi bir fikir ve geleceğinin parlak olduğuna inanıyoruz. Ancak bu çevreye büyük bir bedel ödetmemeli.” ifadelerini kullanmıştı.