• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
Filistin’e destek için sokak duvarına Kubbet-üs Sahra resmini çizdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da sokak duvarlarını gönüllü olarak boyayarak anlamlandıran bir grup kadın, bu kez de Filistin’de yapılan zulme ve katliamlara tepki göstermek amacıyla sokak duvarına Kubbet-üs Sahra resmini çizdi.

 

Batman merkez Kısmet Mahallesi’nde ikamet eden kadınlar, işgal rejiminin Filistin’de başlattığı katliamlara karşı duyarlılıklarını göstermek adına çocuklar ile beraber Kubbet-üs Sahra resmini çizerek tepki gösterdiklerini söyledi.

Siyonistlerin Filistin’de yaptığı bombardımanlarda birçok çocuğun da katledildiğini belirten kadınlar, yetkililere seslenerek bu katliamın önüne geçilmesini istedi.

“Zulmü kınamak adına Kubbet-üs Sahra resmini duvarlarımıza çizdik”

Sokak Sanatları Derneği Başkanı Yıldız Tüzel, “Bombardımanların ve saldırılan durması için Batman Sokak Sanatları Derneğinden 4 ev hanımı ve çocuklar ile beraber Kubbet-üs Sahra remini 3 günde çizip bitirdik. Bizde buradan bu zulmü kınamak adına Kubbet-üs Sahra (Mescid-i Aksa’nın) resmini duvarlarımıza çizdik. Filistin’de çocuklar ölmesin ve katliamlar dursun diye çocuklarla beraber bu resmi çizerek tepkimizi dile getirmek istedik. Mescid-i Aksa’da olanlar herkesin vicdanen rahatsız olması gereken bir konudur. Filistin halkı ve Müslümanlar için çok üzülüyoruz. Bir an önce bu zulmün bitmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yıldız Tüzel

“Oradaki Müslümanların yanlarında olduğumuzu göstermek istedik”

Kudüs’te bulunan Kubbet-üs Sahra resmini çizenlerden Hatice Yargı, “Halk olarak bir nebzede olsa tepki göstermek için mahallemizdeki duvara Kudüs’te bulunan Kubbet-üs Sahra resmini çizdik. 3 arkadaşımla beraber çizimimiz ve resmimizi bitirdik. Filistin’deki zulmün bir an önce bitmesini istiyoruz. Yetkililerden de isteğimiz yaşanan bu zulmü durdurmalarıdır.” dedi.

İşgal rejiminin Gazze’deki çocuk katliamlarına tepki gösteren çocuklar da “Zulme hayır”, “Çocuklar ölmesin” yazılı pankartlar taşıdı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir