• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
Siyonist işgal rejiminin katliamlarına sessiz kalınmaması çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist işgalcilerin Ramazan ayının başından bu yana yaptığı zulüm ve baskınlar sonrasında Mescid-i Aksa'ya saldırmasına ve Gazze’ye yönelik hava, kara ve denizden soykırıma varan terör saldırılarına tepkiler sürüyor.

Uluslararası Arama Kurtarma (TAMGA) Şırnak İl Başkanı Muhammed Özalp, siyonist işgal rejimine karşı İslam ülkelerinin adım atması gerektiğini söyledi.

 

“Katliamlara karşı İslam ülkeleri ekonomik yaptırımlar yapmalıdır”

Türkiye’de işgal rejimiyle yapılan birçok anlaşmalar olduğunu anımsatan Özalp, “Terörist israilin şu anda yürüttüğü işgalci politikasında zaten bütün dünya biliyor. Maalesef ki İslam İş Birliği teşkilatı dediğimiz bu teşkilat saldırılar karşısında kınamaktan öteye eyleme geçmediğini görüyoruz. Bütün İslam ülkelerinde bir çatı altında birleşip siyonist israil üzerine bir ekonomik bir yaptırım yapması gerektiğini düşünüyorum. İşgalcilerle yapılan birçok anlaşmalar var. Bunlar hem ülkemizin menfaatleri doğrultusunda oluyor hem de israile menfaatleri doğrultusunda. Tabii Kudüs'te Mescid-i Aksâ’da Gazze'de öldürülen birçok Filistinli kardeşlerimiz var. Yapılan katliamlara karşı yaptırımlara başvurulmalı ve bu anlaşmaların askıya alınmasını veya iptal edilmesi gerekmektedir. Türkiye ve İslam ülkeleri bu katliamlara karşı sessiz kalmamalıdır.” şeklinde konuştu.

“İncirlik ve kürecik kapatılmalı”

Ülkede bulunan siyonistleri koruma sistemi demir kubbe radar sisteminin konuşlandığı üslerin kapatılması gerektiğini belirten Muhammed Özalp, şöyle devam etti:

“Kudüs'teki kardeşlerimizin yanında olduğunu göstermek ve israilin işgalci politikasına bir tepki olarak siyonistleri koruma sistemi demir kubbe radar hava savunma sisteminin konuşlandığı Malatya Kürecik Üssü ile katil ABD’nin konuşlandığı İncirlik Üssünün kapatılması gerekmektedir. Dünyanın fitnesi haline gelen israil, ülkemizde de her zaman bir fitne ve kargaşa çıkarabilir. Bu nedenle Türkiye’deki bütün üslerin kapatılması gerekmektedir.”

Yapılan protestoların amacına ulaştığını dile getiren Özalp, “Burada yaptığımız ve dünyada yapılan protestolar bu gösterilen israili kesinlikle kızdırıyor. Malumunuz en son saldırılarda görüldüğü gibi israil gerçekleri dünyaya servis eden medya binalarını vurup ve işgal edilmiş topraklarda medya yasağını getirmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

“Hem savaş hem de insanlık suçu işliyor”

İşgalcilerin savaş suçu işlediğini belirten Özalp, “Katliamcı israil yasaklanan fosfor bombasını kullanarak hem savaş hem de insanlık suçu işliyor. Binalarda sivilleri Hedef alıyor. Zaten hepimiz biliyoruz yaşlı, kadın, çocuk demeden her şekilde sivilleri vurmak çabasında en son katara ait Kızılay binasına da vurdu. Ürdün'den gelen Filistinli kardeşlerimize destek vermek isteyenlerin geçişlerine izin vermedi. Bunun dışında göçük altında kalan birçok Filistinli kardeşlerimiz var arama kurtarma görevlisi olarak biz gitmek isteriz tabii ki herhangi bir talimat doğrultusunda oradaki arkadaşlarımız oraya kardeşlerimize her türlü yardım yapacağız.” dedi.(İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir